taksa za przesylkę
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
13-12-2010 12:28
Nie rozumiem dlaczego za jedną małą przesyłkę mam zapłacić jak za dwie . Dwie płyty ale jedna mała paczka . ( wg eBay koszt przesyłki 2,49 Euro .) Jeżeli za przesłanie dwóch płyt płacę 5 euro to czy za przesłanie dwudziestu zapłaciłbym 50 euro ???
To już kolejny raz 😞
Co oznacza magiczne Nachnahme poniżej ?
Nachnahme EUR 2,59Economy Int'l Versand EUR 2,49Economy Int'l Versand EUR 4,99
Proszę mi to wyjaśnić
Pozdrawiam Marek
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (2)
Odpowiedzi (2)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Owszem koszt określa sprzedawca . Ale można przy wystawianiu aukcji popełnić błąd . Jak wystawiałam aukcje i przy kosztach wysyłki jest rubryczka > każdy kolejny <. Mnie wyświetlała się informacja , że kwota nie może być mniejsza niż 1 zł . Więc wpisałam to 1 zł . I się porobiło , bo przy zakupie np . 100 szt zaproszeń za wysyłkę naliczona była kolosalna suma . Chyba musiał być jakiś błąd , bo teraz poprawiałam na 0,10 zł i jest dobrze .
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
'nachnahme' to zdaje sie 'platnosc przy odbiorze' jesli kupujesz od sprzedawcy w DE to ta forma platnosci Ciebie nie dotyczy, jesli nie mieszkasz w DE.
a co do stawek za wysylke, to ustala je sprzedawca, choc w niektorych kategoriach sa zdaje sie jakies limity + sprzedawca moze oferowac znizke kosztow wysylki przy zakupie kilku przedmiotow