19-04-2012 09:22
pomocne mi tu ludziki znowu proszę o radę!!!!
ciag dalszy tej głupiej Amerykanki
po ost.mailu babka sie odezwała i zapytała czy chcę zwrot całej kasy czy jeszcze raz wysyłkę, przy czym nagle się okazało ze oan moze jednak wysłac priorytetmz trackingiem do drzwi samego domu , ja jednak odmówilam i zaadałam całej kasy, ta odpowiedział ze potrzebuje kilka godzin zeby doładowac konto( juz to jest dziwne, bo ja robie to w 10 min) przy czym nagle dodała, ze jedna z tych zaginionych? odnalezionych cudownie przesyłek? juz sama nie wiem o co jej chodzi jest jednak w drodze w mnie!!!! i ze musi to spr.
znowu milczała, odezwała sie nocą i teraz tak...anulowała moją fakturę za rzeczy które kupiłam 6 kwietnia,oddała za to kasę na paypal, napisała ze te rzeczy są juz w drodze do mnie i beda w tym tygodniu bo tak mówi jej tracking, po czym na te same rzeczy wystawiłą drugą taką samą fakturę
oczywiscie nie wspomniała ani nie oddała kasy za przesyłkę z 23 marca ani za tą spsred 2 miesiecy o która otwarłam i zamknęłam spór nie mając nadal przesyłki, wiecie 🙂
teraz co dalej z tym zrobic????po co ona anulowała te transakcję? oddała kasę za cos co rzekomo opusciło jej dom? zaraz wystawiła nowa taką samą fakturę?
teraz dalej - ja nie mam zamiaru zapłacic jej za te rzeczy dopóki nie dostanę ich do domu, czy ebay zablokuje mi konto? przy tych pozycjach nadal jest link rozwiąz problem i przekierowuje mnie do centrum rozstrzygania sporu na ebay, paypal powiedzial ze to teraz nie ich rola, ona kasę za tę jedną trans zwróciła
dzis otwieram przeciw niej spór na paypalu o tę przesyłkę z marca, tak sobie pomyslałam, ze jak ona nie odda mi kasę za tę wysyłkę z lutego gdze zamnęłam spór to tam było $100, teraz ona oddała mi $50 za te rzeczy z 9kwietnia które niby są w drodze( jak spr, na stronie poczty nic sie nie zmieniło-ciagle jest tylko elektr,zgłoszenie do wysyłki, to skąd ona wie ze to będze u mnie juz teraz?) to najwyzej bede stratna tylko $50, tylko co na to ebay? mam ochotę zaszkodzic tej babie jak tylko się da, to jest sprytna amerykanska wredna baba!
mam nadzieję, ze cos z tego zrozumieliscie i proszę o radę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
otwieraj sprawy o nieotrzymanie przedmiotow i nie zamykaj dopoki ich nie otrzymasz lub zblizy sie termin zamkniecia automatycznego sprawy przed ktorym muisz eskalowac do roszczenia
sprzedawca moze zaproponowac anulowanie transakcji, na co Ty musisz sie zgodzic lub sam otworzy sprawe o zalegla platnosc i wtedy i nawet jesli nie zaplacisz, niekoniecznie od razu musza zablokowac Ci konto - zwlaszcza, ze w ramach takiej sprawy otwartej przez sprzedawce mozesz przeciez powolac sie na otwarte przeciw sprzedawcy inne sprawy i brak zaplaty uzasadnic tym, ze nadal oczekujesz na inne juz oplacone przesylki i nie chcesz placic za inne towary dopoki sprzedawca nie wywiaze sie z wczesniejszych / innych transakcji, czy m potwierdzi swoja wiarygodnosc
niczego nie ustalaj prze maile tylko poprzez centrum rozstrzygania