03-12-2011 12:40
witam. kupilem dwie pary takich samych butow od tego samego sprzedawcy z czego otrzymalem tylko jedna pare.sprzedawca zwleka z oddaniem pieniedzy za ta nie otrzymana pare butow juz ponad dwa tygodnie. tlumaczy sie ze odda kase w ciagu 48 h pozniej w ciagu 72h itd...probowalem za pomoca pay pal ale tam mi wyskakuje informacja ze nie moge nic zrobic poniewaz mam zalozonego "kejsa" przez ebay, tylko ze ten sprzedawca z tego "kejsa" nic sobie nie robi!!! komunikuje sie z nim za pomoca jego customer service.prosze o informacje jak odzyskac kase. dzieki.
ebajer lepiej bedzie jeśli otworzy spór bezpośrednio na paypalu, to paypal zablokuje jego pieniądze na koncie sprzedawcy
a robisz to tak, że logujesz się na paypal, wchodzisz w szczegóły i na samym dole masz aktywny link klikasz to i dalej pokieruje sysytem
jeśli zamkniesz spór ponownie go nie otwozysz 😉
rozumiem, ze otworzyles juz 'case' sprawe o nieotrzymanie przedmiotu - jak ponizej - eskaluj 'case' do roszczenia
a gdy ebay nic nie zdziala to czy moge dalej te sprawe toczyc przez paypal?
mozna otworzyc spor albo tu albo na Paypal. Po rozstrzygnieciu sporu na Ebay nie mozna otworzyc sporu na Paypal w tej samej sprawie.
Ebay powinien przeznac ci zwrot wplaty.
Jesli placiles karta przez Paypal i jesli karta oferuje ochrone klienta to mozesz reklamowac u karty.
pisalem juz ze nie moge otworzyc sprawy na paypal bo mam kejsa na ebay. teraz juz wiem ze lepiej jest odrazu walczyc o kase przez paypal tylko czy jesli moj kejs sie zamknie automatycznie a bedzie to 6 grudnia a ja nadal nie odzyskam kasy to czy bede mogl to zrobic za pomoca paypal?
Otworz spor na Ebay. Nie zamykaj az otrzymasz przesylke.
Eskaluj do roszczenia jesli trzeba