25-06-2011 14:31
witam,
sprzedalem srebrne monety (proba 925 oraz 500), sztucce i zloty pierscionek. (lacznie w paczce kilkanascie elementow).
kasa doszla. po kilku dniach kupujacy dostal paczke, wybral kilka monety i zloto z paczki i reszte odeslal i kazal mi oddac roznice w kwocie zakupu i sprzedazy zabranych rzeczy).
wg mnie jest to zlamanie wszelkich zasad i regulaminu ebay. albo sie akceptuje przedmiot albo nie - jesli nie to odsyla sie przedmiot i zwraca sie pieniadze. tak wlasnie zaproponowalem kupujacemu lecz on twierdzi ze czesc rzeczy sprzedal.
co mam teraz robic - otworzyc sprawe w ebay o oszustwo?
dzieki za wszelkie sugestie.
pzdr
tom
czy w aukcji okresliles ze przyjmujesz zwroty? jesli dobrze sie nie myle sprzedawcy firmowi na ebay.co.uk maja obowiazek przyjmowania zwrotow a prywatni nie.
co to znaczy ze kupujacy ci 'kazal'? otworzyl sprawe o niezgodnosc przedmiotu z opisem? zdaje sie ze nie wystawil Ci jeszcze opinii. najlepiej zachowaj wszelka korespondencje z kupujacym, najlepiej jesli komunikujecie sie poprzez system ebay - tak czy owak w ostatecznosci sprobuj zglosic to ebayowi, jesli bedzie Cie szantazowal http://pages.ebay.co.uk/help/sell/report_problem.html