prośba o dokładne tłumaczenie i poradę co dalej z tym zrobić??????

ciag dalszy serialu o supersprzedwcy z USA

dziś rano dostałam od niej maila i mam  ogromną prośbę o superdokladne przetłumaczenie, wazne jest kazde słowo

"after being a tthe post office for four hours, they brought me out a lost and found book and i have located every one of your packages except the kirss one. i had cancelled the label because of the shipping with yours and they claimed they sent it back to me and it could take 60 days. regardless i finally have located your items along with two other people that i send to poland. i need to change my name on it or use a different address, which i will now. do you want me to send out or would you like a full refund. i will do whatever you prefer. thanks
"

ja zrozumiałam, ze odnalezli slady tych przesyłek , teraz tak, ona pisze ze nie odnalazła sie przesyłka z konta krisss, to jest ta którą ona wysłąła 2 miesiące temu, wysłałą duplikat zakupów i ja zamknełam spór o tę wysyłkę

teraz dalej, te dwie najnowsze o które ja pytałam to w koncu ona ma teraz czy jeszcze nie i dopiero bedzie miec? czy ja dobrze zroumiałam, ze ona znalazłą te rzeczy miedzy wysyłkami do i dwóch nnych Polaków? czy ona ma je juz teraz w rece  czy nie? ta odklejona etykietka to z których wysyłek?tej która sie nie odnalazła?i ten adres który musi zmienic to czyj adres? jej? mój? w sumie jakos zakręcona ta wypowiedz, mój ang nie jest chyba wystarczajacy:(

co radzicie mi zrobic? powiem szczerze, ze ja sama nie wiem co mam zrobic, w tych dwóch ostanich wysyłkach były fajne rzeczy, nawet jak ona odda mi kasę drugich takich nie kupię bo ona ma najwiekszy asortyment tych ciuchów na ebayu, z drugiej strony jaką mam gwarancję ze nawet jesli wysle to one znowu dojdą, ale te ciuszki sa takie fajne:)

co mam zrobic?

Zaakceptowane rozwiązania (1)

Zaakceptowane rozwiązania (1)

doslownie miejscami, bo bez wiekszego kontekstu:

'podczas 4-godz. wizyty na poczcie pokazali mi rejestr zagubionych i odnalezionych przesylek i namierzylam kazda z Twoich paczek z wyjatkiem tej 'kirss'. anulowalam etykiete z powodu wysylki z Twoim/Twoja i oni mowia, ze wyslali mi ja z powrotem i moze to potrwac 60 dni. niezaleznie od tego, namierzylam w koncu Twoje przedmioty oraz przedmioty dwoch innych osob, ktore wyslalam do polski. musz zmienic na nim/niej/tym moje imie/nazwisko i uzyc innego adresu, co wlasnie teraz zrobie. czy wolisz, abym wyslala, czy chcesz pelny zwrot? zrobie to, co chcesz.'

czyli 'namierzyla' ale zero info, gdzie sa te przesylki itp. wychodzi na to, ze chce wyslac raz jeszcze z innym adresem swoim lub oferuje pelny zwrot.

ja otworzylbym sprawy dla wszystkich przedmiotow i zamknal jedynie wtedy, jesli otrzymalbym od niej kase z powrotem, bo mozesz sie niczego nie doczekac - albo niech wysle teraz raz jeszcze, ale doplaci do bardzo szybkiej przesylki z trackingiem

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

dzieki, tez tak to w sumie  naokrągłoprzetłumaczyłam ale całosc w sumie jest mało czytelna i dokładna , ta kobieta zawsze tak pisze naokragło niestety, uzywa skrótów myslowych i potem ja sie zastanawiam o co biega

przemyslałam sprawę i wysłałam jej  własnie  maila o zwrot całej kasy, jakos tak kręci ta baba ze boje sie ze nawet jesli wysle to znowu zniknie gdzies w odmętach amerykanskiej poczty

zobaczę co odpisze , na otwarcie sporu mam jeszcze czas do 24 kwietnia jak sie nie wyrobi ze zrotem otworze spór

zastanawia mnie u niej jedno, kobieta ma ponad 9 tys komentarzy i tylko 3 negatywy i 10 neutrali, albo jest w miare uczciwa i tak sie przytrafiło na tej poczcie ale czemu padło az 3 razy na mnie? rachunek prawdopodobienstwa mówi ze to podejrzane  albo jest sprytna kombinatorka i żeruje tylko na początkujących?

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay