21-07-2011 15:05
Proszę o pomoc w następującej sprawie. Mam zamiar kupić płytę u sprzedawcy z Japonii przez Pay - pal. W ofercie sprzedawca wymienił formy wysyłki i okrweślił ceny. Wskazał również, że radzi wybrać przesyłkę kurierską ( dość drogą ) a za zaginięcie lub zniszczenie przesyłki wysłanej pocztą lotniczą ( zarówno jako list zwykły jak też rejestrowany ) nie odpowiada.
Jednoczesnie w ofercie podał, że bierze pełną odpowiedzialność za aukcję.
Czy w takiej sytuacji, w razie wystąpienia zdarzenia losowego prawa kupującego są chronione?
Drugie pytanie brzmi: Czy wyłącznie kupujący ponosi odpowiedzialność za zagnibięcie, kradzież lub zniszczenie przesyłki wysłanej jako list zwykły nierejestrowany?
pisać to on sobie może, bzdury pisze i tyle, odpowiada za wysłany przedmiot
Ty robisz tak, jak nie otrzymasz przedmiotu otwierasz spór w ciągu 45 dni od kliknięcia KupTeraz na PayPal'u, PayPal blokuje Twoje pieniądze na jego koncie i wtedy może Ci skoczyć na....
To, że podał, że bierze pełną odpowiedzialnośc za aukcję to jest standard narzucony przez serwis każdy sprzedający tak ma
nie, kupujący nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wysłany przedmiot, odpowiedzialnośc ponosi wyłącznie sprzedający
Ja odpowiadam za każdy z ponad 3000 wysłanych przedmiotów
podaj jeszcze nick tego sprzedawcy
A tak poza tematem jesli ja bym kupował to wybrał bym tylko wysyłkę rejestrowaną nadawaną przez pocztę, kurierskiej w żadnym wypadku bym nie wybrał, a listy zwykłe rzeczywiście giną
Dzięki za pomoc. Jego nick to Takarayama.