obciazenie karty
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
11-10-2011 23:12
Czesc kupilem na aukcji w amerykanskim ebayu przedmiot, dokonalem transakcji po ktorej moja karta kredytowa zostala obciazona pewna kwota, pozniej sprzedawca powiedzial mi ze juz nie ma tych przedmiotow a teraz jak klikam na aukcje to juz jej nie ma, co mam zrobic? placilem przez paypal, obciazyli mi karte , jak mam odzyskac pieniadzE?
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (2)
Odpowiedzi (2)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
trochę się zmieniło i można otworzyć już po 4 dniach
a do autora wątku
sprzedawca powinienen Ci kasę zwrócić sam, to jest w jego interesie
a jeśli nie zrobił tego, to otwórz spór na paypalu, masz 45 dni od zakończenia aukcji na otwarcie sporu (paypal zablokuje Twoje pieniądze na jego koncie)
a robisz to tak, że logujesz się na paypal, wchodzisz w szczegóły przedmiotu i na samym dole masz aktywny link i klikasz w niego
tu się negatyw oczywiście należy, innego niż pozytyw nie otrzymasz :), bo sprzedawcy w serwisie ebay mogą wystawiac tylko pozytywy, neutrale i negi zostały daaaawno zlikwidowane 🙂
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
otworz spor na Paypal po 7 (chyba ) dniach i zwroca ci pieniadze po 2 tygodniach czy cos kolo tego.
Mozesz tez interweniowac u karty jesli oferuja cos takiego (coraz wiecej kart oferuje) jak ochrona klienta ale wpierw spor na Paypal