jak odzyskac pieniadze od sprzedawcy

Witam.NIedawno zamowilem konsole.ktora do tej pory do mnie nie dotarla.Skontaktowalem sie z sprzedajacym ktory podal mi numer trakingowy do firmy kurierskiej.Ku mojemu zdziwieniu paczka zostala dostarczona i podpisana ale nie przeze mnie.Dowiadywalem sie u sasiadow ale nikt nie ma tej paczki.Firma kurirska nie chce mi podac adresu pod ktory dostarczyla przesylke mowia tylko ze pod adres ktory znajdowal sie na paczce.Dowod dostawy jest ale nie ma na nim mojego nazwiska.Placilem paypalem czy w tej sytuacji moge jakos odzyskac pieniadze?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Pare minut temu przyniesli mi paczke do domu.Firma kurierska pomylila ulice numer domu byl ten sam.Balem sie ze paczka do mnie nie dotrze,potwierdzenie dostawy bylo podpis czytelny  nie  wiedzialem co robic.Dzieki za odpowiedz

tzn, jest podpis ale nieczytelny ?

mozesz sprobowac otworzyc sprawe w centrum rozstrzygania paypal, choc sprzedawca dostarczy pewnie to potwierdzenie odbioru i niczego nie wskorasz, ale dla formalnosci to bym zrobil,

czy firmie kurierskiej zglosiles to pisemnie czy tylko telefonicznie? moze zglos bardziej formalnie, byc moze komus bedzie sie chcialo sprawdzic kuriera...

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay