jak odzyskac pieniadze od sprzedawcy

witam. zaplacilem za przedmiot zakupiony na ebay paypalem.okazalo sie ze jest on niezgodny z opisem i chce odzyskac swoje pieniadze.dogadalem sie ze sprzedawca ze zwroci mi pieniadze.i tu pojawia sie problem poniewaz twierdzi on ze pieniadze zrefundowal a ja nie widze zadnego zwrotu na paypalu ani zadnego potwierdzenia na email.twiierdzi on ze to trwa kilka dni.ja jednak z doswiadczenia wlasnego wiem ze na email potwierdzajacy zwrot kasy nie czeka sie tylko przychodzi on automatycznie od razu gdy ktos robi refund. moje pytanie to czy sprzedawca mnie klamie czy mam czekac? jesli czekac to jak dlugo?dzieki.

Zaakceptowane rozwiązania (1)

Zaakceptowane rozwiązania (1)

być może zrobił refund inaczej niż błyskawicznie, a to się rzeczywiście czeka do 7 dni

ale ja bym zrobił tak, że otworzył spór na paypalu, przedmiot niezgodny z opisem, paypal zablokuje Twoje pieniądze na jego koncie, a on tam bedzie miał możliwość zaznaczenia  opcji jesli pieniądze zostały zwrócone i wtedy zobaczysz czy pisze prawdę

a robisz to tak, że logujesz się na paypalu wchodzisz w szczegóły tej transakcji i tam masz link na samym dole i klikasz w niego a dalej system przekieruje

Odpowiedzi (0)

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay