czy to jest oszustwo ?

lech1954
Użytkownik

witam. 12 05 2013 zakupiłem tablet, zapłaciłem Pay Palem. 17 05 na moje zapytanie o przesyłkę otrzymałem odpowiedź że towar ma uszkodzony "tf card slot" i wyślą w późniejszym terminie JEDNAK W MIĘDZY CZASIE SPRZEDAWCA NADAL OFERUJE TEN TOWAR DO SPRZEDAŻY, i sprzedał kilka następnych sztuk tego samego modelu, którego mi nie może wysłać gdyż jest uszkodzony. Czy to jest próba oszustwa ? jeśli tak gdzie to zgłosić ? Proszę o odpowiedź.

Zaakceptowane rozwiązania (1)

Zaakceptowane rozwiązania (1)

jesli nie bedzie daleszego kontaktu ze strony sprzedawcy lub nie otrzymasz towaru otworz sprawe poprzez

http://resolutioncenter.ebay.pl/ > Kupiłem przedmiot > Do tej pory nie otrzymałem przedmiotu

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

lech1954
Użytkownik

Dziękuje za link, ma tylko jeszcze jedno pytanie, jak długo mam czekać zanim zgłoszę skargę. Sprzedawca wysłał mi kolejną wiadomość

" Hi sorry about any inconvience the previous stock has some problem with tf card slot, and the new stock arrive suppose arrive it on monday, and have some delay and it will arrive on today or wensday for any inconvience and once we post it out and we will send you 15GBP postage back to your paypal account and thanks your understanding cheers!"

Sprawdzałem w ofercie od wczoraj liczba sprzedanych tabletów wzrosła o 2 sztuki ? -Czy to jest normalna praktyka sprzedajęcych?

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay