16-04-2012 14:36
to znowu ja, ciag dalszy tego samego tematu czyli nieuczciwy sprzedawca z USA
po tym , jak odkryłam, ze wszystkie przesyłki które nie doszły od tej kobiety mają status elektr, shipping received, zadnego przyjęcia , wysyłki i tak dalej napisałam o tym do tego sprzedawcy, dostałam odp. ze rozwiąze ten problem do zeszłego piatku do rana , do tej chwili mam zero odpowiedzi i pewnosc, ze ona jednak tego nie wysłąła bo milczy, teraz to juz są w sumie 3 przesyłki na sumę blisko tysiaca złotych, wiec babie nie popuszcze, wysłąłąm jej maila ze brak kasy do dzisiejszego wieczora skutkuje tym, ze otwieram jutro rano spór.....i tutaj moje pytanie_ czy jak otworze ten spór moge od razu przekształcic go w roszczenie pinięzne czy muszę znowu czekac 20 dni na wyjasnienia i tak dalej? pytałam na paypalu i facet mówi ze moge od razu ale jakis taki nie był zbytnio przekonywujacy, mnie nie inetresują jej kolejne zwody, ze mi wysle znowu niby drugi raz towar bo tak to moja córka ubierze letnie ciuchy na boze narodzenie albo wcale , ja chcę kasę z powrotem jak najszybciej, ta oszustka obraca moja gotówką juz wystraczająco długo, tylko jak to wszystko najlepiej załatwic bo ja jestem w sumie nowa a ona kuta na 4 nogi jak wychodzi z tej sprawy i chyba mysli, ze Polska to taki dziki kraj ze nikt tu nie zna ang i nie umie sprawdzic nic na stronie poczty amerykanskiej
możesz, ale po co 🙂
lepiej jest otworzyć spór bezpośrednio na paypalu wtedy Twoje pieniądze są blokowane na jej koncie i to nie ważne czy ona ma na saldzie paypala czy już sobie dawno wypłaciła, to nie Twój tylko jej problem
logowanie na paypal nast szczegóły i na samym dole jest aktywny link, klikasz i już 🙂
tylko na to masz tylko 45 dni od momentu kliknięcia w kup teraz lub wygrania licytacji
pytanie pierwsze
tego nikt nie wie, to wiedzą tylko spece z paypal. którzy bedą rozstrzygać sprawę
poprostu jak otworzysz spór na paypalu, to oni zablokują kasę i ona będzie tam musiała przedstawić dowody, czy wysłała paczkę, czym itd, będzie miała też ramy czasowe, jeśli nic nie przedstawi, ani nie odpowie na czas.
spokojnie jeśli nie wysłała, to kasę masz na bank
a jesli chodzi o spór na ebayu, to naprzód piszecie sobie powody, i jesli eskalujesz do rangi roszczenie, to paypal na tej podstawie będzie rozstrzygniał spór
sprzedawca jeśli top ratted seller, dawne super sprzedawca, to ebay może zablokowac jej sprzedać, może jej pozbyć top ratted seller, każdy ebay ma inne zasady
i pytanie trzecie, nie pchaj się w to, bo to jest normalny przelew, bo w razie zaginiecia paczki kasy nie odzyskasz
bic code to inaczej swift
a IBAN to dwie literki przed numerem rachunku np. PL i tu numer konta
ok, to juz wiem bo juz raz taki spór u niej otworzyłam i na jej prosbę ja głupia idiotkaprzed czasem go zaknęłam, ale chodzi mi dokładnie o to, ze jak otworzę ten spór to jak szybko paypal sciągnie mi moją kasę z jej konta? ile będę czekac na te pieniądze?pytanie drugie brzmi, czy jak ona jest supersprzedawcą i ma takie otwarte spory to moze dostac blokadę sprzedazy? albo np. za przekroczoną ilosc negatywów?
pytanie trzecie z innej bajki brzmi, chce cos kupic u pewnego sprzedawcy z austrii ale ona nie ma konta na paypalu, pisze mi coś o jakims cytuję"to pay with a remittance with IBAN and BIC." CO TO JEST< czy to bezpieczne czy lepiej w to nie wchodzic?
za góry wszystkim dziekuję za pomoc, ja juz spac nie mogę przez tą straconą kasę:(