05-01-2012 08:23
Sprzedalem przedmiot, nastąpiły komlpikacje i eBay rozstrzygnął spór ka korzyść kupującego. Przedmiot ma zostać odesłany. Kto i w którym momencie opłaca przesyłkę? Kupujący chce żebym mu przesłał pieniądze teraz, jednak otrzymałem od ebay taką informację "Once tracking shows the item has been delivered to you, the buyer will be issued a full refund. ". Dodam że w mojej aukcji nie było możlwiości zwrotów.
tzn. rozumiem, ze to nie Wy miedzy soba uzgodniliscie zwrot przedmiotu tylko sprawa zostala eskalowana do zbadania przez ebay/paypal i oni podjeli decyzje, ze kupujacy powinien zwrocic przedmiot, a teraz oczekuja od kupujacego podania nr trackingowego przesylki zwrotnej
Tak, niezgodność przedmiotu z opisem.
Nie widzę powodu aby iść kupującemu na rękę. Zwłaszcza że zaczyna się okazywać że to jakiś pieniacz i oszust, bo ludzie zaczynają mu wystawiać negatywy.
Sprawa nie jest zamknięta, ponieważ cały czas "oczekuje na odpowiedź kupującego". Upominam go aby to dokończył i nie wiem jakie ma zamiary, nie rozstrzygając jej.
Pieniądze na PayPalu są przez tą sytuację (tak przypuszczam) zamrożone.
z jakiego powodu kupujacy otworzyl sprawe? o niezgodnosc przedmiotu z opisem, tak?
jesli nie bylo to okreslone w zasadach zwrotow, to musicie toi uzgodnic miedzy soba. mozesz isc na reke kupujacemu i sfinansowac przesylke zwrotna.
czy sprawa jest juz zamknieta? czy zablokowali Ci kase na koncie paypal?