Zostałem oszukany.

Zostałem oszukany : kupiłem na ebay-u dwa noże za 280 zł. List przyszedł ale z taśmą klejącą w środku zamiast noży. Paczka najpierw szła Royal Mail potem GLS. Na liście przewozowym GLS jest podana waga 0,16 kg - już samo to wydało mi się podejrzane (dwa noże powinny ważyć około 0,5 kg), ale wbrew rozsądkowi odebrałem przesyłkę. List nie nosi śladów otwierania, uszkodzenia. Ewidentnie taśma klejąca zamiast noży była tam włożona przez nieuczciwego sprzedawcę.
Sprawę zgłosiłem na Policję.
Płaciłem Pay Pal wiec otworzyłem roszczenie Pay Pal z powodu znacznej niezgodności przedmiotu (taśma zamiast noży, oszust ma tracking przesyłki której odbiór pokwitowałem). Sprawę bada PayPal. Czego mogę się dalej spodziewać, absurdem byłoby odsyłanie oszustowi taśmy klejącej. Jakie macie doświadczenie z podobnymi sprawami.

Pokaż cały temat
Ja również zostałam oszukana tylko że głównym sorawcą jest Royal Mail. Ten odpowiedńik poczty w Wielkiej Brytanii nie dostarcza paczek do Polski! Na ich stronie można śledzić przesyłkę jeżeli ma numer nadania ( tylko w przypadku przesyłek monitorowanych) ale przesyłki odbijają się od granicy polskiej i dziwnym łukiem trafiają z powrotem do Anglii. Sprzedawcy nie chcą ponosić kosztów przesyłki wiec olewają transakcje, a że czas maja to i eBay umywa ręce i PayPal również! Skandal!
Piszę to z pełną odpowiedzialnością ponieważ w przeciągu kilku miesięcy taka sytuacja przytrafiła mi się dwukrotnie, a jest to dość dziwne, że dwa razy dotyka to tej samej osoby. Jeszcze jedną prżesylkę straciłam również przez niedoręczenie Royal Mail, ale tym razem nie była to przesyłka monitorowania więc mogę sobie ...
Prawda jest okrutna!
Mam przedziwne wrażenie, że Royal Mail ma jakieś ukierunkowane działania wymierzone w Polaków...
Wszelkie reklamacje są absolutnie nierozpartywane albo rozpatrywane negatywnie.
Płacę za przsyłkę 80 zł i podobno w Polsce nikt jej nie chciał odebrać, tylko że w obu przypadkach Poczta Polska w ogóle nie posiada takiej przesyłki w rejestrze. Czyli? Odbiła się od granicy Polski i wróciła jak "przesyłka widmo" do Wieliiej Brytanii.
Poszukuję osób, które rownież zostały w ten sposób naciągnięte i oszukane. Proszę o kontakt hexe@mailmix.pl
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay