25-01-2018 01:07
Witam. Zakupiłem przedmiot od Niemca. Przypadkowo wybrałem płatność przelewem. Czy i jak można zmienić to na PAYPAL lub co zrobić aby PAYPAL-em zapłacić bez kłopotów za ten zakup? Czytałem kilka wątków ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem.
po zalogowaniu, ze strony aukcji zazadaj podania kosztow
sprzedawca wowczas przysle ci rachunek przez Paypal
druga opcja: napisz wiadomosc do sprzedawcy aby przyslal rachunek Paypala
zawsze mozesz zrezygnowac z transakcji bez konsekwencji
aby to uczynic napisz do sprzedawcy albo nie rob nic szczegolnie jesli trafi ci sie sprzedawca nienapoziomie.
Raz jeszcze - zadnych klopotow nie bedzie. Jesli beda ze strony sprzedawcy - napisz tu to pomozemy.
Dziękuję za odpowiedź. Zapytałem o adres PAYPAL i przysłał mi coś takiego: jegonazwa@gmail.com. Teraz mam pytanie jak to jest z tymi kosztami w płatności paypalem. Wybieram" zapłać za towary lub usługi" i do pierwszego okienka "adres e-mail lub imioę i nazwisko" wpisuję dane Niemca jegonazwa@gmail.com czy swoje. Na górze jest informacja "Nie ponosisz opłaty za transakcję PayPal. Opłatę uiszcza sprzedający." Czyli jest jakiś koszt tej operacji? ile on wynosi i czy faktycznie Niemiec coś będzie musiał zapłacić. Jeśli będzie musiał zapłacić to pewnie będzie chciał jakąś dopłatę? Przepraszam za lakoniczne pytania ale pierwszy raz to robię i nie chcę czegoś pokiełbasić. Sprzedawca wydaje się O.K ma same pozytywy więc myślę że będzie ok. Koszty były podane i dostałem informację jaką kwotę należy uiścić w EUR.
Temat | Podziękowania |
---|---|
1 |