Transakcja nieakceptowana przez sprzedającego USA

jaceq5
Użytkownik
Witam, mam następujący problem: 1.Kupiłem przedmiot w USA (z opcją wysyłki tylko do USA) bez uprzedniego kontaktu ze sprzedającym. Mam możliwość wysyłki na adres tamtejszy, mimo że jestem zalogowany w Polskim Ebayu. 2. Sprzedający oczywiście ani myśli mi wysyłać przedmiotu bo twierdzi że klauzula "shipping to US" odnosi się także do zawierania transakcji poza USA. 3. Ebay twierdzi że w takich przypadkach należy się kontaktować ze sprzedającym (mea culpa) bo rzeczywiście nie musi on rozmawiać z nikim spoza wyznaczonego przez siebie terenu... Ebay jednocześnie twierdzi że sprzedający ma możliwość zablokowania możliwości licytowania przez klientów zagranicznych (dlaczego tego nie zrobił?). 4. Sytuacja patowa - sprzedający nie odpowiada na prośbę o anulację a ja mam zaległą transakcję wiszącą na koncie. Nie chcę wycofać się z transakcji wybierając opcje że zmieniłem zdanie, bo nie uważam się co najwyżej za współwinnego zajścia. Co robić?
Pokaż cały temat

Ebay jednocześnie twierdzi że sprzedający ma możliwość zablokowania możliwości licytowania przez klientów zagranicznych (dlaczego tego nie zrobił?).
Bo po prostu zapomniał albo nie umiał tgo ustawic. Sprzedawca zarejestrowany na ebay pl może wystawiając na ebay com  ustawic że nie wysyła do Polska.

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay