09-05-2011 19:01
Witam Wygrałem lornetkę myśliwską na ebay.de (Fernglas Lеica Gеovid 8x56 bei eBay.de: Jagen (endet 04.05.11 19:26:30 MESZ)) Z opisu aukcji wynika ,że płatność przelewem. Kwota nie mała bo 767 euro, a zatem przed dokonaniem przelewu próbowałem skontaktować się ze sprzedawcą, bez skutku. Wysłałem 3 maile i do dzisiaj nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Wypełniłem wniosek na ebay dzięki któremu uzyskałem numer telefonu do sprzedawcy. Poprosiłem ciocie która mieszka w Berlinie aby się z nim skontaktowała. Po 2 dniach udało się jej dodzwonić i człowiek ten upiera się że ktoś musiał się pod niego podszyć i że on nic na ebay nie wystawiał i nie ma nic na sprzedaż. Dodam tylko, że aukcja była bez ceny minimalnej a wartość nowej lornetki to ok. 2000 euro. Sprzedawca na ebay jest od 1999 roku. Z rozmowy z nim ciocia wywnioskowała, że on kręci i że doskonale wiedział o tej aukcji ale upiera się ze to jednak nie on. Chciałbym się dowiedzieć co mogę zrobić w tej sprawie, jakie kroki poczynić, aby zakupić wylicytowany przedmiot. Przelewu oczywiście nie zrobiłem, ale zależy mi na tej lornetce. Ponadto sprzedawca ten wciągu 3 dni na ebay wystawił inne lornetki oraz lunety myśliwskie rzekomo wujka który pozbywa się swojej kolekcji. Pozdrawiam Arek
Użytkownik ten w przeciągu paru dni sprzedał kilkanaście przedmiotów
i za żaden z nich nie otrzymał jeszcze komentarza. Jak wnioskuję wszystkich chciał oszukać??
Czy ebay naprawdę na takie przekręty pozwala?