15-01-2012 20:27
Kupiłem na niemieckim ebay przedmiot i sprzedający nie akceptuje paypal tylko przelew. gdy wcisnąłem przycisk "zapłać" wyskoczyły dane sprzedającego, w zasadzie nigdzie nie zostałem przekierowany itp. Dostałem maila o treści "dziękujemy za złożenie zamówienia" i tam dane gościa. co mam robić dalej bo 1 raz się spotkałem z taką sytuacją.
standard na niemieckim ebayu, Niemcy to taki naród, że nie udostępniają paypala, ale chętnie nim płacą
co ja bym zrobił na Twoim miejscu poprosił o możliwość zapłaty paypalem, a jeśli się nie zgodzi napisałbym mu, że rezygnuję z przedmiotu
oczywiście możesz zapłacic przelewem, ale jeśli okaże się, że sprzedawca towaru nie wyśle lub gdzieś zaginie po drodze to nie będzie możliwości odzyskania kasy
potrzebne Ci będą od niego numer rachunku do przelewów międzynarodowych i jego kod SWIFT / BIC Code
takie jest moje zdanie, zrobisz jak będziesz uważał 😄
wybrales platnosc przelewem, wiec przekazali Ci dane sprzedawcy, abys sie z nim skontaktowal i od niego uzyskal dane do przelewu, bo ich wczesniej nie podal w ramach funkcji przelew plus
ew. jesli kliknales na przelew plus, po kliknieciu Zaplac teraz powinienes byl zobaczyc dane sprzedawcy _ dane do przelewu. jesli tak bylo i nie zobaczyles danych, sprobuj zrobic to samo ale poprzez ebay.de
nie zostales nigdzie przekierowany, bo biorac pod uwage skale roznych miedzynarodowych transakcji mozliwych na ebay, raczej trudno oczekiwac, ze beda tu linkowac do wszystkich mozliwych bankow na swiecie...