Nieprawidłowe informacje o płatności

drichhey
Użytkownik

Witam,

czy jeżeli sprzedający nie poda pełnych informacji o płatności (w aukcji było napisane jedynie, że nie wysyła za pobraniem) mogę odstąpić od umowy? Po wygranej aukcji dostałam maila, że sprzedający nie akceptuje formy płatności przez PayPal. Z tego co czytam na forum, wysyłanie mu przelewu jest ryzykowne (jeden komentarz, telefon nie odpowiada, mail nie odpowiada), centrum sporów ebaya to fikcja. Mam jego personalia, ale co z tego, w razie oszustwa zgłoszę go na policję i co. Pieniędzy nie odzyskam. Tak więc, jeżeli sprzedający bądź co bądź zmienił warunki umowy po jej zawarciu, mogę się tym ewentualnie zasłonić?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

mnożysz wątek i napisałeś  centrum sporów ebaya to fikcja

Płac tylko poprzez paypal a aukcje tego telefonu anuluj ( nie patrz czy zmienił bo sie po prostu rozmyśliłes i tyle, on jako sprzedawca nega nie ma możliwości ci wystawic)  Na ebayu klijent ma więcej do powiedzenia jak sprzedawca...niestety

1. jesli w aukcji byla informacja ze akceptuje paypal, to tak wlasnie mozesz zaplacic jesli ci zalezy na tej transakcji - zwlaszcza ze przy platnosciach paypal masz ochrone czego nie ma w przypadku przelewu

2. centrum sporow - rozstrzygania ebay to nie fikcja - sam sprawdzilem i dziala bardzo dobrze - choc tylko w przypadku paypala i w sumie nic w tym dziwnego

3. jesli nie chcesz placic tak jak tego chce teraz sprzedawca, nie plac - byc moze otworzy sprawe o i nieotrzymanie platnosci albo nie - nawet jesli, to zawsze mozesz odpowiedziec w sprawie, ze zmienil warunki platnosci po Twoim zakupie. w ostatecznosci na koncie ebay zanotuja Ci zalegla platnosc i byc moze ogranicza mozliwosc kupowania na chwile

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay