Licytacja na Ebay.com, a ebay.pl oraz różnica czasowa.
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
20-07-2013 14:38
Witajcie!
Pragnę wziąć udział w pewnej licytacji, ale napotkałam pewne problemy:
- Sprzedający został zlokalizowany w San Francisco,
na Ebay.pl koniec aukcji wyświetla mi się "1 dzień 15 godz. (22-07-2013 05:36:52 CEST)"
natomiast na Ebay.com "1 day 15 hours (Jul 21, 2013 20:36:52 PDT)"
- O której zalicytować? I przede wszystkim - Na jakim serwisie(com, czy pl)?
- Jeśli zalicytuję na Ebay.com o 20:36 i wygram, to o 05:52 na Ebay.pl znów będę musiała licytować?
- Czy jeśli wygram na Ebay.com, to wszystkie dane i informacje dt. wygranej nie będą wyświetlały się na Ebay.pl?
Planuję kupić sobie butki i zapłacić poprzez PayPala teścia - Na którym kompletnie się nie znam. Jeżeli będą inne adresy(mój z Ebaya i jego z Paypala) to sprzedający może się pomylić?
I przy okazji - Jeśli będzie to duża i ciężka paczka(ciężkie motocyklowe glany do kolan) to czy ryzyko zaginięcia się zmniejsza?
Babeczka ma zamiar wysłać je "USPS Priority Mail International Large Flat Rate Box " za prawie 300zł.
Z góry dziękuję za odpowiedź ^^
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (1)
Odpowiedzi (1)

- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Roznica czasowa pomiedzy San Francisco a Polska jest 9 godzin .Patrz na czas polski to Tobie sie nic nie pomyli.Kupujac ze swojego konta na Ebay mususz zaplacic ze swojego PayPala.Jezeli masz zalozone konto PayPal a nie masz na nim pieniedzy to zrob transfer z konta tescia na swoje.Jezeli nie masz konta PayPal to nie kupisz nic.Jezeli tesc ma konto na Ebay to kup z jego konta.No i zakladam ze tesc o wszystkim wie i daje tobie pozwolenie .Podaj wiecej informacji czy masz payPal czy masz karte kredytowa itp
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Wejdę na komputer o 20 i wstukam Ebay.com gdzie aukcja się zakończy, a potem wejdę na Ebay.pl gdzie aukcja wciąż będzie trwać?
Ja Paypala nie mam, dwa razy kupowałam na Ebayu niemieckim, ale nie miałam konkurencji, więc licytowałam na Ebay.pl.(tj. w linku zamiast .de wpisałam .pl) Potem zapłaciłam za to przelewem bankowym, ale prowizja była ogromna(raz 30zł za przedmiot wart 12zł, drugi raz 50zł za 500zł, więc nie chcę wiedzieć ile to będzie za 400zł do USA) więc wolałabym Paypala.
Mąż co tam mówił teściowi, ale dopiero jutro będę z nim o tym rozmawiała.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj