Kupiłem przedmiot sprzedający się pomylił i zwrócił pieniądze ebay pisze że mam 2 razy tyle zapłacić

Jak w temacie

Wylicytowałem przedmiot , sprzejący napisał mi że się pomylił i mi nie wysle przedmiotu

i napisał mi czy zechciałbym anulować transakcję i zanim mu coś odpisałem zwrócił mi pieniądze

A żeby było śmieszniej ebay mi pisze że mam zapłacić 2 razy tyle

Proszę o info jak z tego wyjść i żeby anulować poprawnie transakcję i żeby ebay nie chciał nic ode mnie ? 🙂

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Krok po kroku jak to sie odbywa:

1. Zgodz sie na  anulowanie transakcji .

2. Sprzedawca wystapi do Ebay o zwrot kosztow.

3. Ebay przysle ci email ktory potwierdzisz ze sie zgadzasz i sprzedawca otrzyma zwrot prowizji + darmowe wystawienie jesli rzecz sie sprzeda.

Wystawicie sobie opinie.

Sprzedawca nie moze kupujacemu wystawic negatywnej opinii.

O anulowaniu transakcji poczytasz na http://pages.ebay.pl/help/sell/cancel-transaction-process.html 

"POPROŚ sprzedawcę o anulowanie tranzakcji ", bedzie tak jak by jej nie było- brak komentarzy za nią, a sprzedawca odzyska prowizję - a ebay ciebie nie bedzie ścigał za brak płatności..

(albo 2 wariant złosić sprawę ze zwrotem płatności do obsługi ebay aby "nieuczciwy sprzedawca" jednak musiał zapłacić prowizje- a ciebie nikt nie bedzie scigał za brak płatności..bo nie z twojej winy -SPRZEWACA WYCOFAŁ SIE ZE SPRZEDAZY)

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay