Kupiłam kamienie od 5 różnych sprzedawców , żadna paczka nie doszła !

Kupiłam kamenie od 5 różnych sprzedawców z Chin ,żadna paczka nie doszła , dostałam zwrot.Licytowałam po raz kolejny znów u różnych sprzedawców i znów paczek nie widać:((( paczki nadane z darmową opcją przesyłki , żadna nie miała numeru nadania.Pisałam do Chińczyków żeby teraz wysłali mi z tym numerem , ale oni chyba nie czytają tego co się do nich pisze bo od każdego dostałam odpowiedź żebym poczekała jeszcze  7dni.Wszystko inne przychodzi bez problemu , zajmuję się biżuterią i sporo zamawiam.Co się dzieje??? z urzędu celnego nie dostałam nic , więc chyba nie przejeli.Co ja mam zrobić? znów żądać zwrotu , to sobie ktoś pomyśli że naciągam:((( Pomocy , czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym fantem zrobić??? Ewa

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

z Chin przesyłki mogą iść nawet 6 tygodni wiec po takim czasie można stwierdzić ze przesyłka zaginęła.

zmiana adresu może pomóc,

trzeba też pamiętać że w czasie  świątecznym (od listpoada do stycznia, kwiecień - czerwiec) czesto na przesyłki z chin mozna czekac nawet do 8 tygodni...

teraz na otworzenie sporu na paypal masz 180dni wiec czas masz .... i otwarcie sporu po 60 czy 90 dniach jest mozliwe 🙂

Zmien adres - czasami pomaga.

Cinczycy wysylaja tanimi przesylkami i straty sa wkalkulowane w cene. Dziwne ze nic nie doszlo wiec jedyne co moze pomoc to zmienic adres dostawy na inny rejon pocztowy.

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay