Czy faktura ebay zwolni mnie z podatku
Opcje
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
16-07-2014 10:23
czy jeśli sprzedawca nie ma firmy, a ja bym chciał kupić od niego towar na firmę, to czy faktura wystawiona przez ebay yatarczy aby zwolnić mnie z płacenia podatku vat?
Zaakceptowane rozwiązania (1)
Zaakceptowane rozwiązania (1)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
16-07-2014
11:41
nie, gdyz nie jest to faktura a wewnatrzserwisowy dokument nie majacy nic wspolnego z faktura VAT
kupuj u takich sprzedawcow co wystawiaja faktury
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
A czy na stronie aukcji jest gdzies wypisane czy ktoś wystawia fakture! Czy trzeba pytać indywidualnie?
I jak ktoś wystawia fakturę to znaczy że cena na aukcji jest brutto? Czy od tej ceny powinienem odlicz -23% vat? Czy raczej nie doliczać tylko nastawiać się że na granicy poprostu do początkowej ceny nie dodadzą żadnych opłat?
I jak ktoś wystawia fakturę to znaczy że cena na aukcji jest brutto? Czy od tej ceny powinienem odlicz -23% vat? Czy raczej nie doliczać tylko nastawiać się że na granicy poprostu do początkowej ceny nie dodadzą żadnych opłat?
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Jest, w zakładce opis, tam gdzie masz informacje o firmie, jedni maja tylko napisane ze wystawiają faktury, inni, ze podatek VAT w osobnym polu, jak np. tutaj http://www.ebay.pl/itm/PHILIPS-Tastina-di-rasatura-per-Bodygroom-TT200043-TT200043-/311013323467