25-03-2011 19:21
Witam
Prosze mi pomoc. Wplacilem pieniadze na konto pana Roberta Storto(pisze dlatego zeby bylo wiadomo) za aukcje 330537860368 a paczki nie mam do dzis. Otworzylem spor na ebay bez odpowiedzi urzytkownika.
Prosze mi powiedziec czy jest szansa czy odzyskam pieniadze.
W aukcji jako forma platnosci jest podany paypal. Mam nadzieje ze tak wlasnie zaplaciles, bo jesli to byl zwykly przelew, to jedyna opcja to policja. Wtedy zwraczasz sie do ebaya o podanie danych na jakie zostalo zarejestrowane konto sprzedajacego i po otrzymaniu ich, razem z numerem konta na jakie zostala przelana kasa idziesz na polizei i zakladasz sprawe o wyludzenie i modlisz sie aby policja dala rade...
Jesli natomiast zaplaciles Paypalem to sprawa jest prosta. Na stronie Paypala zakladasz sprawe i podajesz ze nie otrzymales towaru. Kasa na koncie sprzedajacego zostaje zamrozona i wtedy paypal prosi takiego kolesia o wyslanie dowodu (tracking number) ze artykul zostal wyslany. Jesli koles takiego dowodu nie przedstawi dostajesz kase spowrotem od paypala a na koncie sprzedajacego jest manko. I wtedy to juz sprzedajacy ma klopot;-) Na zgloszenie sprawy na paypalu masz okreslony czas, wiec radze nie zwlekac. Powodzenia
Wyslalem na konto bo nigdy nie korzystalem z paypal. =/ moj blad siano bylo konkretne. Teoretycznie nadawca powiedzial mi ze zglosil sprawe na poczcie o zaginiecie. paczke ponoc ubezpieczyl maja 3 tygodnie na wyjajsnienie. Jak sie wyjasni przeleja mi siano na konto. (podal moj nr konta) ALE nie dostalem nr nadania paczki. Nie odbiera telefonow tak wiec jestem w czarnej du...
Gosciu jest z Łodzi. Teoretycznie daleko nie mam. Byc moze sie tam udam osobiscie.