Aukcja bez wysyłki do Polski

robsonck
Użytkownik

Witam,

znalazłem aukcję na amerykańskim eBay którą jestem zainteresowany. Niestety sprzedawca oferuje wysyłkę tylko na terenie USA. Napisałem do niego czy jest możliwość wysłania przedmiotu do Polski i trzymałem odpowiedź, że nie ma sprawy, może mi wysłać. Problem w tym, że w aukcji nadal widnieje tylko sprzedaż do USA, nie widzę niestety kosztów wysyłki do Polski.

Co zrobić w takiej sytuacji: poprosić sprzdającego o udostępnienie wysyłki do Polski i okreslenie jej kosztów (nie wiem czy da się wybrać wysyłkę tylko do jednego kraju czy do całej Europy?) czy też napisać do niego aby podał mi koszt wysyłki poprzez wiadomość prywatną. Co jeżeli wygram aukcję bez możliwości wysyłki do Polski, jak i w jakiej wysokości zostanie doliczony koszt przesyłki?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

Sprzedawca moze potrzebowac czasu na ustalenie kosztów do PL

jeśli towar nie wazy wiecej niz 1 kg to koszta od 25 $ do 55$  zależy czy first class czy Prioryty przez Global shipping + odrazu do zapłaty z góry vat + cło które zależy od wartosci towaru zamawianego

sprzedawca moze miec blokadę dla adresów spoza Stanów: Upewnij sie ze blokady nie ma

w przypadku ciezszej rzeczy polecam skorzystanie z kuriera z Chicago (wtedy łacznie wysyłka US- US chicago potem z trackingiem do PL może kosztować 10 + 27 $ cena wysyłki u kuriera szybko nie rosnie przy 7kg to tylko 57$ za lotniczą 7 dniowa)

domashipping.com wybiera się jednoz biur  z strony http://domashipping.com/pagebiura.html i wysyła @ ze idzie przesyłka na ich adres dla ciebie---> podajesz adres dostawy/ placisz paypalem i po 7 dniach od nadania z chicago jest w Polsce

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań