zakupy w UK

ja mieszkam w polsce a moja żona w uk. Robię tam zakupy przez internet. Ostatnio trafiłem na aukcję z uwagą odbiór osobisty i nie mogłem tego przedmiotu zalicytować. Jak przeskoczyć taką przeszkodę. Licytowałem pod koniec aukcji no i przykre zaskoczenie. Czy Ebay z automatu wyrzuca takie oferty. Będę wdzięczny za oświecenie w tym temacie.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

nokysay
Użytkownik
witam, ja to rozwiązałam poprzez wpisanie adresu angielskiego, który wykorzystuję w licytacjach na brytyjskim e-Bay jak trzeba (mam wpisane dwa - polski i angielski). Nie wszystkie aukcje automatycznie odrzucają licytującego spoza danego kraju, tylko te, w których sprzedający zastrzegł w aukcji, że nie wysyła za granicę.
fakir1969
Użytkownik
To jest porąbana sprawa. Ja mieszkam w Polsce, ale mam adres do wysylki w Niemczech i nawet to jest przeszkodą w licytowaniu aukcji niemieckich zaznaczonych jako odbior osobisty czy tez wysylka na terenie Niemiec. Pewnie Ebay angielski automatycznie odbija takie aukcje tak jak niemiecki. Ja licytuje zazwyczaj snajperem tuż przed końcem i nawet wczesniejszy kontakt ze sprzedajacym (ktory zgadza sie na wyslanie poczta czy to do Niemiec czy do Polski) nie pomaga. Musialby zmieniac ustawienia i opis aukcji, a ktos kto np. sprzedaje kilkaset rzeczy ma to gdzies zwlaszcza gdy chodzi o jakas pierdołe za parę Euro/funtow i czasem nawet mimo potwierdzenia tego nie robi. Tak to wyglada.
Lub w ostatecznosci, poinformuj o tym sprzedawce ze zona odbierze przedmiot. Istnieje szansa ze w drodze wyjatku sprzedawca sie zgodzie na takie rozwiazanie. W innym wypadku nie bedziesz mogl licytowac majac konto w polsce.
albo Ty lub zona zarejestruje sie na ebay uk z adresem angielskim i moze wtedy berdziecie mogli licytowac przedmioty z odbiorem osobistym
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań