Tak jak w temacie - czekam prawie miesiąc na torebkę z Wielkiej Brytanii wysłanej podobno przesyłką typu Royal Airmail Small Packets. Pytałam o dowód nadania, bo wydaje mi się, że w przypadku takich przesyłek sprzedawcy również powinni je posiadać. A może się mylę? Otworzyłam oczywiście spór,poprosiłam o zwrot pieniędzy, natomiast sprzedawca twierdzi uparcie, że paczka utknęła pewnie w urzędzie celnym ze względu na to, że torebka pokryta jest cyrkoniami przypominającymi diamenty! Czy paczki z Wielkiej Brytanii w ogóle przechodzą przez urząd celny?! Sama nie wiem już co o tym myśleć - sprzedawca niby wiarygodny, niemal 2000 pozytywów, ale mam wrażenie, że on gra na zwłokę 😕 Oto co mi napisał ostatnio:
I have sent the bag,like I have said.The bag is not on recorded delivery because of the cost to you.The package has a return address and if un delivered will be returned back to me,this can take more than four weeks.I am guessing that your bag is stuck in customs due to the fact that it is covered in what looks like diamonds.Because of this situation I think a little more time for your delivery would be a good idea.If I do send you a refund and the bag turnes up after that what are you proposing to do,return the bag back to me ? John
Ktoś ma jakieś sugestie co robić i jak odpowiedzieć w tej sytuacji? Byłabym bardzo wdzięczna jako, że przygodę z ebayem zaczęłam niedawno, a tu taka niespodzianka niemal na dzień dobry 😕