wypłata środków z paypal

krzys53
Użytkownik
jestem nowym użytkownikiem zarejestrowałem się w systemie płatności paypal przy pomocy karty visa electron inteligo i mam pytanie w jaki sposób mogę dysponować środkami które posiadam w paypal czy i w jaki sposób mogę przelać je na swoje konto w banku

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

JUŻ JEST MOŻLIWOŚĆ !!!! PRZELEW Z PAYPAL NA ALLPAY.PL,(3,5% PROWIZJI) A POTEM DO POLSKIEGO BANKU 2ZŁ ...UFFF, WRESZCIE
r2d2_pl
Użytkownik
sorry meryibra ale to chyba nie jest sredniowiecze i jesli na stronie paypal.com mam cos takiego jak merchant tools GDZIE PISZE JAK WAŁ "Accept all major forms of payment, etc, etc." to po prostu sie mozna w****** jak sie czyta tu cos innego, tam cos innego i traci sie caly cholerny dzien na grzebanie sie w tym szambie - a admini jak widac to najlepsi tutaj sa w wymadrzaniu sie i ogolnym waleniu sciemy, tak jak ja - tylko komu bardziej wypada :D Czy to tak trudno napisac na czolowce jedno zdanie po polsku czy po angielsku? Za duzo? Przeciez to jest normalna kpina! Czy to moze moj problem ze odwiedzalem strony w zlej kolejnosci bo najpierw te na ktorych pisze ze cos sie da zrobic a dopiero na koncu te na ktorych jest napisane ze paypal w polsce to jedna wielka sciema i nic poza tym? chyba powinienem zaczac od http://paypalsucks.com/ Niestety moja pasja nie jest przegladniecie wszystkich 17251 stron ktore znajduja sie na ebayu i 182636 kolejnych ktora porusza temat paypal. nie cieszy mnie tez zbytnio prowadzenie ewidencji stron dzialajacych i tych ktorych nie powinno w ogole byc. Cudem system zidentyfikowal mnie jako uzytkownika z polski - szkoda tylko ze pokazuje strony dla amerykanow/anglikow. Co jest kolejnym argumentem na poparcie tezy ze ebay ma polakow gleboko gdzies i traktuje nas raczej jak rynek trzeciego swiata, a bambusy z polski w ogole powinny sie cieszyc ze szanowna korporacja z laska otworzyla tu swoj niedorobiony portal. https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_merchant Ebay bedzie edukowal uzytkownikow jak brac udzial w aukcjach a ja adminow jak sie prowadzi portal aukcyjny. Pod paypala wypadaloby podpiac polska domene, kosztuje 100 zlotych na rok - czyzby ebay dopiero zarezerwowal i zastanawia sie, czy nie beda to zbyt wielkie koszta wejscia na polski rynek? az 2 domeny? moze wystarczy paypal.ebay.pl? poza tym w dzisiejszych czasach juz dzieci z gimnazjum dodaja na poczatku kodu HTML takie cos co sie nazywa
meryibra
Użytkownik
==> r2d2 Zrozum, że zapisałeś się do Paypala, który oferuje w Polsce takie usługi, jakie oferuje, tzn. mozliwość przesyłania pieniędzy za pośrednictwem kart kredytowych. I to w helpie jest napisane czarno na białym. Ani rzucanie k****wami, ani odwoływanie się do doświadczeń znajomego z USA tego nie zmienią. Twój znajomy może przyjechać do Polski bez wizy, a ty do Stanów bez wizy nie pojedziesz - i co z tego wynika??? Nic. Na polski Paypal nie można przelewać pieniędzy i tyle. I wszyscy o tym wiedzą, a w każdym razie mogą się dowiedzieć, jeśli trochę poczytają w regulaminie Paypala i na forum.
r2d2_pl
Użytkownik
Jaaasne nie ma kasy 🙂 To niby co ja przelewam na paypal jak nie pieniadze? Moze by sie jakis admin wypowiedzial w kwestii kiedy ten caly smieszny ebay zacznie traktowac polakow powaznie bo to po prostu kolejne robienie ludzi w h***a. Moj znajomy ktory sobie w stanach korzysta z karty platniczej paypal to tez fikcja? transferow na konta bankowe taz tam nie ma, a sam biedny ebay "nie ma kasy". Oby nam nie zbankrutowal tylko bo kto nauczy polakow jak sie bierze udziel w internetowych aukcjach :P To ja sie pytam w takim razie kto ma kase? jeszcze nie slyszalem zeby banki chowaly caly swoj kapital w workach po owsie skladowanymi w piwnicy!
Tak, ale jesli sa to pieniadze pochodzace ze zwrotu. Np. zaplacisz komus naleznosc ale zamiast wyslac wygrana rzecz (bo np.rzesz ulegnie zniszczeniu) zwroci ci pieniadze. Wowczws Paypal wplaci je z powrotem na twoja karte a odbiorcy zostanie zwrocona prowizja. Nie mozesz samemu wplacic pieniedzy z Paypal na karte poniewaz po pierwsze nie masz tam zadnych pieniedzy. Mysl o wersji Paypal w Polsce raczej jako o serwisie posredniczacym w zaplacie niz jako instytucji przechowujacej pieniadze.
krzys53
Użytkownik
związku z tym mam pytanie czy jest możliwe uznanie na kartę visa electron inteligo środków z paypal
Wersja Paypal w Polsce nie oferuje opcji utrzymywania salda wiec sprawa przelewow z Paypala nie istnieje. Paypal mozna jedynie uzywac do dokonywania zaplaty z uzyciem karty kredytowej lub przyjecia na karte ewentualnego zwrotu z Paypal.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay