sprzedaz

sprzedalem w niemczech nowy telefon.jednak kupujacy po otrzymaniu go stwierdzil ze jest kurz pod panelem i byl ten tel otwierany i chce zwrotu okreslonej kwoty na nowy panel.napisalem mu ze telefon nie byl uzywany ale rowniez nie byl on jedynym zainteresowanym kupnem tego telefonu.(trzeba jakos karte wlazyc do telefonu) teraz straszy mnie adwokatem ze nie wywiazalem sie z warunkow umowy.czy musze mu zwrocic te pieniadze. ja uwazam ze wywiazalem sie z warunkow umowy.prosze o odpowiedz

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

Widze ze to pierwszy artykul sprzedawany przez ciebie, pamietej ze sprzedajac na ebay.de przyjmujesz wszystkie przepisy z niemiec dotyczace gwarancji i zwrotu towaru. I niestety nie zauwazylem w opisie (po to chcialem linka)takiego np. tekstu : Verkauf erfolgt von Privat unter Ausschluss jeglicher Gewährleistung, Garantie, Rücknahme-und Umtauschrecht. Niewiele, a nie daje mozliwosci pozniejszego dochodzenia czegokolwiek od ciebie. Napisales w opisie ze tel.jest nowy, a to ze jest kurz pod panelem, hmmmm, mozna to uznac za normalny stan (naciagane) i olac sprawe. Wywiazales sie z umowy dostrczajac towar zgodny z opisem. Takie moje zdanie, niech wypowiedza sie inni, moze sie myle ?
to jest link do aukcji... http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6442068896&rd=1&sspagename=STRK%3AMESO%3AIT&rd=1 tel naprawde nie byl uzywany a normalne ze jak chce sie cos kupic to trzeba to obejrzec....on nie byl jedynym zainteresowanym kupnem tego telefonu. czy jest tu w ogole jakis regulamin ebay´a???lub ktos kto to wszystko "pilnuje"??
Daj linka do tej aukcji, dokladnie chodzi o opis !
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay