sprzedaż za granicę

Witam! Chcę wystawiać przedmioty na sprzedaż w anglojezycznej wersji NA CAŁY ŚWIAT.Jak mam to zrobić?Wystawiłem przedmiot poprzez e-bay.com jednak w momencie kliknięcia WYSTAW TERAZ automatycznie przekierowało mnie na e-bay.pl i nie bardzo wiem czy będe widoczny w wyszukiwarce e-bay'a.com ? Posiadam kartę dzieki której mogę poddac się weryfikacji(kiedyś jej nie miałam a to było podstawą do wystawiania przedmiotów za granicę)tylko nie wiem czy te zasady jeszcze obowiązują,podobno coś się pozmieniało.. Jak ktoś jest w temacie obeznany,to bardzo proszę o informację.. Pozdrawiam serdecznie !

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

Zajrzyj na swoja aukcje i zobacz w adresie gdzie jest wystawiona. Aukcje sa widoczne na kazdym ebay jesli: 1. Kupujacy zaznaczy opcje “szukaj na calym ebay” w wyszukiwaniu zaawansowanym (niestety, niewielu kupujacych korzysta z tego dodatkowego klikniecia, moze czesciej uzywaja kolekcjonerzy). 2. Wyszukiwarka umiesci w indeksie twoja aukcje ale, w pierwszym rzedzie, zindeksuje aukcje wg. narzuconego schematu np. wpierw zindeksuje ze swojego rodzimego ebay, nastepnie z platnych glownych ebay, a na koncu z mniejszych i darmowych. Pamietac nalezy ze umieszcza ona nastepnie w wynikach wyszukiwania tylko tyle aukcji ile zmiesci sie w ustalonej ramie czasowej wiec nie zawsze starczy czasu aby twoja aukcja zostala tam umieszczona jesli znajduje sie na innym Ebay niz rodzimy ebay wyszukiwarki. Z powyzszego wynika ze dobrym zwyczajem jest wystawianie swojego towaru na tym ebay na ktorym jest na niego popyt.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań