sposób na oszustów

hern_pl
Użytkownik
Mam propozycje na oszustów z telefonami, niech nikt się nie zgadza na zakup telefonu na zasadzie wpłać a potem ci wyślę,jest kilka innych sposobów zapłaty znacznie bezpieczniejszych, jeżeli wszyscy bedą tak postępować wtedy znikną oszuści, nie będą mieli komu sprzedawać, a my możemy oszczegać innych kupujących.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

przemek4
Użytkownik
Nie wysylać pieniędzy, bo możemy się natknać.Mój przykład:gdy po wylicytowaniu tel. chciałem odebrać osobiście, to gośc zaczął się kiwać, że nie, bo w opisie pisało przelew bankowy.Tłumaczylem mu, że będzie miał szybciej bo nazajutrz chciałem do niego pojechać i odebrać osobiście.Gosć dalej kręcił- zaproponował zaliczkę i dopiero odbiór osobisty i zaczęło śmierdzieć.Mimo wszystko wysłałem mu tą zaliczkę ponieważ wiem, że w razie oszustwa to i tak na pewno od niego odbiorę.Gdy dostał zaliczkę (100zł)napisał, że znalazł innego sprzedawcę a kasę mi odeślę.Tak więc nie wysyłajcie pieniędzy w ciemno.Wtedy znikną oszuści.
hern_pl
Użytkownik
zarzadaj płatności paypal lub escrow, polecany przez Ebay. Wtedy jezeli sprzedajacy nie bedzia chciał sie zgodzić zostaje tylko odbiór osobisty. Nie wysyłaj pieniędzy przed zobaczeniem telefonu, ja zostałem tak oszukany i co najgorsze ebay ma to gdzieś, gość mimo ze został zgłoszony na policje ma dalej aktywne konto.
rol1302
Użytkownik
jakie masz propozycje na tych oszustów??jakie inne sposoby zapłaty? bo chce kupić telefon i nie wiem czy mnie nie zrobi w baniaka?
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay