sorzedawca zwrocil mi pieniadze abym doplacila do wysylki

enigmak
Użytkownik
Kupilam buty na angielskim ebayu. Sprzedajacy podal mi koszt wysylki signed for, wydawal mi sie on minimalnie zbyt maly w stosunku do tego co podawali inni sprzedajacy ale on byl przekonana, ze bedzie tyle lub nawet mniej i wtedy zwroci roznice. Dzis wplacilam pieniadze i powiadomilam sprzedawce, chwile pozniej dostalam maila, ze byl on na poczcie i dowiedzial sie, ze wysylka bedzie wieksza o 74 pensy ale on to pokryje. Jestem uczciwa kupujaca wiec zapronowalam, ze doplace choc to przeciez mala kwota a nie moja wina, ze sprzedawca zle mi podal koszt wysylki(pytalam dwa razy). W takiej sytuacji jesli ja bym sprzedawala to nie zgodzilabym sie na doplate ze strony kupujacego bo to bylby moj blad, no ale sprzedawcy najwidoczniej to odpowiadalo i zwrocil mi pieniadze na paypal i wyslal nowy rachunek powiekszony o te 74pensy. No i teraz pojawia sie pytanie jak mam zaplacic? Przez ebay i paypal juz nie moge, bo raz to zrobilam i system mysli, ze wywiazalam sie z transakcji. Pozostaje mi zaplata przez strone paypal, tylko czy wtedy jestem chroniona jako kupujacy? Prosze Was o szybko odpwoiedz bo sprzedawca chyba czeka przed komputerem na pieniadze ode mnie. A moze chroniona jestem tak czy owak bo juz raz zaplacilam przez ebay i paypal? dziekuje z gory

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

enigmak
Użytkownik
Dzieki za info!
Pozostaje mi zaplata przez strone paypal, tylko czy wtedy jestem chroniona jako kupujacy Tak, jesteś
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań