reklamacja

witam zakupiłem na ebayu perfumy CHRISTAN DIOR urzywane 50% które zostały i to jest okej ale w środku zamiast perfum jest coś innego pomijając zapach.W środku flakona pieni się jakaś ciecz przypominająca mydliny .Mam wystawić opinie sprzedającemu a czuje się oszukany i chcę zwrotu pieniędzy nie wiem od czego zacząć i jak to zrobić

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

po 7 dniach a przed uplywem 45 mozesz otworzyc spor na Paypal w konsoli rozstrzygania sporow. Krotko potem, po otrzymaniu odpowiedzi od sprzedawcy lub uplynieciu terminu dla niego na takowa eskaluj spor do rangi roszczenia
tak płacilem paypalem ale nie wiem jak dalej mam postępować
negatywa pod warunkiem ze sprzedawca rzeczywiscie okaze sie niesolidny, bo zawsze moze zwrocic ci kase - zwlaszcza jesli otworzysz spor albo dostganiesz zwot jesli placiles paypalem
Sprawa jest prosta kupiłeś od sprzedawcy z Ukrainy, mam nadzieję, że nie zapłaciłeś poprzez Moneybookers tylko PayPal'em, jeśli tak otwierasz spór na PayPal'u w ciągu 45 dni od zakończenia aukcji lub na ebay-u w ciągu 60 dni jako towar nie zgodny z opisem, i wystawiasz negatywa, a zwrotnego nie dostaniesz, bo sprzedawcy na ebay-u wystawiają tylko pozytywy i żadne inne.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay