przesyłki nie ma ponad miesiąc...ale była nierejestrowana

asiula75
Użytkownik
Witam, ponad miesiąc temu kupiłam przedmiot z Wielkiej Brytanii, wpłaciłam pieniądze z tym że nie wczytując się za bardzo w rodzaje przesyłek po prostu zaakceptowałam zakup wraz z ceną, która była automatycznie ustawiona w aukcji. W międzyczasie przez pomyłkę wystawiłam temu użytkownikowi komentarz pozytywny. Napisałam do niego, żeby przesłał mi nr nadania czy coś w tym stylu, żeby się dowiedzieć na poczcie. Okazało się, że przesyłka nie była rejestrowana... Nadal jej nie mam i nie wiem co dalej z tym da sie zrobić, bo mi będzie trudno udowodnić, że jej nie odebrałam (szczególnie przy wystawionym omyłkowo komentarzu) ale ten sprzedający też nie jest w stanie udowodnić, że wysłał... Dla mnie logiczne jest, że wysyłam zawsze z potwierdzeniem i tak jakby on to wysłał tak na własną odpowiedzialność, ale mogę się mylić. Bardzo proszę o podpowiedź co z tą sprawą można zrobić. Pozdrawiam.
Pokaż cały temat
asiula75
Użytkownik
Dzięki za odp. Ten chłopak ma dużo komentarzy, dużo sprzedaje i jestem pewna, że on to wysłał (pewnie komuś po drodze się przydało bo w kopercie - napisał w mailu, że to było w kopercie, łatwo wyczuć palcami, że to butelka perfum, chociaż kto wysyła takie rzeczy w kopercie...)ale teoretycznie to on nie ma dowodu, że wysłał. Fakty są takie, że przez PP poszło a dalej cisza... eeech, ciężko będzie. Jeszcze pytanie : czy komentarz oznacza zakończenie transakcji czy po nim też można wyjaśniac, nie chcę wyjść na wyłudzaczkę :) Pzdr.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay