proszę o pomoc odnosnie potwierdzenia adresu

jagoda512
Użytkownik
Witam,kupiłam przedmiot zapłaciłam a sprzedawca napisał ze mam nie potwierdzony adres na ebay i jesli go potwierdze to wyśle paczke szybko jesli nie to po 14 dniach jak potwierdzi palpay,oczywiscie chcę potwierdzic na ebay ale nie wiem jak mam to zrobic? jestem nowa i proszę o pomoc dziękuję

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

Wprowadz dane karty na Ebay w "moj Ebay" to twoj adres powinien byc potwierdzony i to wszystko chyba co mozesz zrobic jesli chodzi o adres na Ebay. Ale... moze sprzedawcy chodzi o status twojego adresu na Paypal, ktory jest niepotwierdzony (unconfirmed). Wiekszosc adresow poza USA i Kanada sa „unconfirmed” i to jest fakt ktory dopoki nie bedzie rozwiazany na arenie miedzynarodowej bedzie utrudnial zycie ebayerowiczom. Sprzedawca ma prawo odmowic wysylki do nioepotwierdzonego adresu poniewaz w razie problemow nie moze skorzystac ze wszystkich aspektow ubezpieczenia Paypala. W twojej sytuacji nic nie mozesz zrobic. Po prostu czekaj te maksymalne 14 dni a najprawdopodobniej mniej. Gwoli wyjasnienia: status „confirmed” jest przyznawany gdy karta potwierdzi twoj adres. Nie wszystkie karty i nie we wszystkich krajach to robia. Faktycznie tylko chyba w USA, Kanadzie i UK jest to mozliwe. We Polsce podobno tylko niektore karty te firmowe, drozsze stosuja te metode, ale tylko podobno... Sytuacja ta jest opisana w pomocy Paypala pod haslem verified. Tu jest link ktory mozna podac sprzedawcy jesli np. odmawia wysylki bo moze przekona go to aby zmienil zdanie: ( w twoim wypadku nie jest to jednak konieczne poniewaz przesylke otrzymasz, tylko troche pozniej) https://www.paypal.com/helpcenter/main.jsp;jsessionid=HYWT8n4Q72746yyLv4YzPhtHnqQsLvvtj5l6VjNYxlFZWt... a najlepiej przeslij jednoczesnie fragment z pomocy (powyzszy link prowadzi do tego akapitu) Why is my shipping address unconfirmed? Question : Answer : PayPal uses an Automated Verification System to verify credit card billing addresses that are entered in the system. An address is confirmed if it is associated with a credit card or can be independently verified by PayPal. Gift recipient addresses and addresses associated with a Switch/Maestro or Solo debit card cannot be confirmed. Currently, our system cannot verify most non-U.S. credit card billing addresses. These types of security measures are unfortunately necessary in an online environment, where it is difficult to check someone's identity. In the physical world, sellers can check someone's credit card and driver's license. In the online world, where simple and effective identification tools do not yet exist, we have to take different precautions. We believe that these safety precautions are in the interest of all our members.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań