problem pay pal

Witam wszystkich i prosilbym o rade. Zakupilem w Anglii telefon ,zaplacilem w systemie paypal 6.02.2010 i do chwili obecnej 09.02.2010 sprzedawca nie otrzymal zaplaty.na stronie ebay mam informacje ,ze wplata do niego wplynela. dziekuje

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (6)

Odpowiedzi (6)

jesli nie placiles z salda Paypala lub karta kredytowa to pewnie z konta bankowego podlaczonego do Paypala. W takim wypadku moze potrwac do 5 ni zanim pieniadze beda osiagalne dla sprzedawcy.
pomoz sprzedawcy zlokalizowac wplate poprzez przeslanie numeru transakcji
jeśli dalej sprzedawca będzie się upierał przy swoim, a napewno jest w błędzie, może coś kręci bo za tanio sprzeał twn telefon to jeśli możesz anuluj transakcję z PP, a jak to będzie nie możliwe to otwórz spór w centrum rozstrzygania na PP (PayPal), masz na to 45 dni od zakończenia transakcji. jeśli otworzysz spór na PP oni automatycznie zablokują jemu Twoją wpłatę, sprawa praktycznie wygrana
Dodam jeszcze ,ze sprzedawca dostal potwierdzenie od paypal mojej wplaty.
Zaplacilem karta.I mam jeszcze pytanie czy jezeli jutro nie dojdzie przesylka mam prawo odstapic od umowy?
Dziekuje za odpowiedz.Ja wyslalem numer transakcji,ale sprzedawca stwierdzil iz nie wysle przedmiotu do momentu ,az beda pieniadze na koncie . Ile to moze trwac i jak sprawdzic ,ze dotarly.ebay mnie poinformowal ,ze 10.02 powinienem otrzymac towar.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay