płatnośc za aukcję w euro

Witam, 3prosze o pomoc i mpodpowiedź dokonałam zakupu na jednej z niemieckich aukcji, zapłata ma byc w euro, chciałam dokonac przelewu przez PKObp, ale usłyszałam, ze prowizja za przelew jest prawie taka sama jak za aukcję jak mam zapłacic aby koszty były jak najmniejsze? dziekuję i pozdrawiam, monia

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

chinese honest website http://www.elertrade.com he is my old customer,and he will give you a satisfied answer.
Przekaz pocztowy-pieniężny do Niemiec ? Taka opcja nie istnieje. Pay-Pal zapomnij, w Nieczech jest pogardzany, pomimo bardzo dużego wysiłku Ebay-a. Poszukaj innego banku, niektóre banki robią to za złotówkę, masz zapewne znajomych, krewnych ,.... Albo, najprościej : wsadź forsę do koperty ( nie zaklejaj koperty !)i na poczcie wyślij jako list wartościowy( z zadeklarowaną wartością) , to kosztuje "grosze ", chyba 1 zł. od każdej zadeklarowanej sumy 50 zł.
lukweg
Użytkownik
jesli chcesz kase na paypal to daj znac
Witam, wielkie dzięki za odpowiedź, sazę, że skonczy się najpewniej negatywem ale jeszcze spróbuję zapytać sprzedającego o przekaz pocztowy. Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam, Monia
Twój sprzedający ma albo przelew, albo gotówka przy odbiorze osobistym. Jeśli się zgodzi to wyślij mu pieniądze pocztą albo zapłać przez moneybookers, ale Ty i On musicie mieć tam konto. albo ale nie jestem 100% pewien czy może być ta 2. opcja płatności podana na aukcji. ..... ewentualnie napisz, że koszty przelewu są duże, że nie jesteś w stanie zapłacić, dostaniesz negatywa najwyżej.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań