płatność wpłata na konto

witam , jestem nowa na ebay , proszę o pomoc w sprawie płatnośc , jak to jest gdy kupię poprzez opcje kup teraz i chcę zapłacić wpłata na konto , jaki jest przbieg transakcji , czy tak samo jak na allegro ? i jeszcze bym prosiła o wyjaśnienie paypal płatności , bo tych ich formułek nie mogę pojąc , dziękuję...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Przelew jest skomplikowany (musisz miec więcej danych o banku i koncie odbiorcy )Przy przelewach transgranicznych banki pobierają opłate i Ty ją uiszczasz. Ta opłata może przekroczyc wartośc przelewu jaki masz wykonac. Czego nie rozumiesz w płatności poprzez paypal? - zakładasz konto PP - wpłacasz tam (normalnym przelewem złotówki ze swojego konta w banku) - robisz zakup i płacisz poprzez PP (ten system sam zamieni Twije zł. na $,€,GBP) i prześle odbiorcy - Ty dostaniesz @ z PP że zapłaciłaś i na stronie zakupionego przedmiotu pojawi się info. o Twojej zapłacie.
na ebay'u płacisz tylko i wyłącznie PayPal'em, przelewami płać na alledrogo roisz to tak rejestrujesz się na http://www.paypal.pl/pl albo dodajesz odpowiednią kartę debetową lub każdą kredytową, potem się weryfikujesz albo przelewasz pieniądze ze swojego rachunku bankowego na PayPal. Wszystkie dane do przelewu znajdziesz na stronie PayPal przy użyciu zakładki DODAJ ŚRODKI. Na przelewie muszą się znaleźć wszystkie dane jakie widzisz po prawej stronie, następnie czekasz, aż pieniądze wpłyną i płacisz ZAPAMIĘTAJ płacąc przelewem w razie zaginięcia przesyłki nie odzyskasz pieniędzy, serwis w tym wypadku NIE POMOŻE
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay