płatność przelewem za granicę przez konto Paypal

krupianik
Użytkownik
Gość z Niemiec wystawił mi fakturę do zapłaty. Chcąc zapłacić, zostałem przekierowany do Paypal, ale tu okazało się, że gość nie akceptuje Paypal, a pieniądze miałyby zostać przetransferowane przelewem na jego konto. W takim przypadu wycofałem się z takiej formy zapłaty, bo nie wiem jakie dodatkowe poniosę koszty (do zapłaty mam tylko kilka euro). Moje konto Paypal jest zasilane z karty mBanku. Proszę o wyjaśnienie tej sprawy.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

qaramba
Użytkownik
Niemcy mają w tradycji bojkot PayPala ze względu na koszty ponoszone przez sprzedającego i dość długi czas wypłaty kasy na konto. Do tej pory nie zdażyło mi się aby Niemiec nie dosłał mi czegoś po wysłaniu kasy bezpośrednio na konto. PayPal przekierowuje cie ale tak na prawdę nie masz opcji za jego pomocą wpłacić na konto niemca. on musi mieć konto PayPal a nie akceptuje takiej formy. W ING gdzie mam konto przelew europejski kosztuje 5zl niezależnie od miejsca i kwoty przesyłki. Jeśli zakup wyniósł kilka euro to najprostszy sposób. Wiele nie ryzykujesz. Nie każdy zaryzykuje negatywny komentarz za kilka euro. jak aukcja została zakończona poprawnie i kwota jest symboliczna to wyślij. czy mBank wysyła w innej walucie jeśli nie masz konta np w Euro nie wiem. ING tak. przewalutowanie jest po kursie dnia bieżącego. przelewy zagraniczne wychodzą o 14.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay