nie otrzymałem przedmiotu, nie mogę uzyskać zwrotu pieniędzy, co teraz?

zapłaciłem w systemie PayPal, kontakt ze sprzedającym określam jako bardzo dobry. eBay nie wyrażam chęci pomocy w roztrzygnięcie sporu. co robić? jak odzyskać pieniądze?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (9)

Odpowiedzi (9)

Otworz spor. To jedyna droga bez wzgledu na to jak mile sa emaile od tej drugiej strony.
Niektore karty kredytowe, jesli oczywiscie uzyte podczas platnosci przez Paypal, w przypadku kwestionowanych zakupow, po zbadaniu sprawy i jesli zasadna - staja w obronie klienta i stosuja tzw. platnosc zwrotna. Skontaktuj sie z operatorem swojej karty czy bedzie cie bronil a jesli nie to rozejrzyj sie za innym operatorem na przyszle zakupy. U niektorych operatorow kart, reklamacje mozna czasami skladac nawet do 6 miesiecy po zakonczeniu transakcji.
mozesz jeszcze zapytac u operatora karty czy moze ci pomoc. Jesli sprzedawca jest z Polski to meldunek na policji.
Witam Ja jestem w plecy 100 EURO,bo spóźniłam się z przekształceniem sporu w roszczenie o godzinę!Spór trzeba przekształcic w roszczenie,jeśli chce sie odzyskać pieniazki(płatnosć paypal)do 20 dni kalendarzowych.Mieli zamknąć-28 grudnia ja chciałam przekształcic 28 grudnia o godzinie 22, a tu zamkneli mi automatycznie godzinę wcześniej i jestem do tyłu prawie 5 stówek!Także nie zostawiajcie na ostatnią chwilę bo później nic sie nie da zrobić.Poradzili mi zglosic sprawe na Policje i pewnie tak zrobię,a oprócz tego bedę szkodzić sprzedaży temu użytkownikowi(gosc jest z Niemiec).Pozdrawiam
dział obsługi klienta uświadomił mnie w odpowiedzi na moją reklamację, że kompletnie nic nie zrobią. eBay jest tylko witryną internetową, która umożliwia kontakt, nie jest stroną w transakcji. dlatego kompletnie nic nie mogą zrobić poza wysłaniem e-maila do gościa i poproszenia go o załatwienie sprawy a teraz sytuacja wygląda tak, że PayPal umywa ręce bo minęło 45 dni, eBay też bo minęło już 60 dni, a ja nie mogę nawet wystawić gościowi negatywa bo lista kupionych przedmiotów znika po 60 dniach jestem w plecy kilka euro
Spór możesz zawsze otworzyć. Lecz kompletnie nic on nie da jeśli sprzedawca nie wykaże dobrej woli. Jesli sprzedawca nie ma środków na PayPalu (a na 99 procent nie ma) to spór jest zamykany bo mineło ileś tam dni. Niestety zakupy za granicą to ruletka albo wygrasz albo stracisz. Przed zakupem radze pomysleć serio czy stać na strate jesli coś nie wypali, jeśli nas stać to możemy się dalej w to bawić. Pozdro.
nie prawda daje i to dużo. Spór to jest wymiana zdań, a jesli się podniesie do rangi roszczenia to wtedy rozstrzygają na korzyść lub nie specjaliści z PayPa. Na ebayu jest 60 dni na otwarcie sporu. Ja już mam 3 wygrane spory o czwarty wystąpię w przyszłym tygodniu. może Policja?
przecierz otwarcie sporu kompletnie nic nie daje - umozliwia tylko komunikacje ze sprzedającym i nic WIECEJ a na marginesie minęło już 45 dni, eBay i PayPal mają mnie w ...... - co teraz?
I Ty bądz miły i otwórz spór w ostatniej chwili, czyli po 44 dniach. cytat z regulaminu: ,,Sprawę musisz otworzyć w ciągu 45 dni od daty dokonania płatności w systemie PayPal" pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay