negatywna opinia

idka18
Użytkownik
Witam otrzymałam negatywną opinie od nieuczciwego sprzedawcy. wiem, ze juest mozliwość wycofania przez ebay takiej opinii. sprzedawca pomimo zapłacenia przeze mnie za wylicytowany przedmiot nigdy nie wysłał przedmiotu, a wszelkie próby porozumienia z nim skończyły sie fiaskiem. wreszcie po wystawieniu przeze mnie negatywnej opinii zaproponował mi, że jeśli ją wycofam zwróci mi połowę zapłaconych przez mnie pieniedzy. oczywiście nie godziłam sie na takie rozwiązanie. jedynie całkowity zwrot pieniędzy mógłby spowodować moje wycofanie negatywa, choć i to budzi moje wątpliwości. uważam, ze inni powinni wiedzieć , że mają do czynienia z oszustem. oczywiście w odwecie otrzymałam negatywna opinie. dotychczas miałam 100% pozytwywnych. czuję się pokrzywdzona i prosze o pomoc. pozdrawiam Marta T.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Nie jest możliwe wycofannie samego komentarza, ale możliwe jest obustronne (jednoczesne) anulowanie oceny - wtedy ocena (negatywna) znika, a pozostaje jedynie komentarz.
meryibra
Użytkownik
Nie wiem, czy jest realna szansa na usunięcie komentarza, bo ebay generalnie "nie ingeruje w komentarze", ale sprawdź w "pomocy", bo istnieją jakieś wyjątki od tej reguły - a to jest ewidentny przypadek odwetowego negatywa dla oszukanego kupującego. Jeśli masz maile do i od sprzedawcy, to spróbuj wystąpić o anulowanie komentarza. Tyle tylko, że to wszystko było w lutym, więc wszelkie terminy rozpoczęcia sporu i starania się o zwrot pieniędzy już dawno minęły, a sprzedawca nawet już nie jest zarejestrowany. Ale spróbuj.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań