maskownica do MSI-6747 INTEL 865PE

POMOCY !!!! Jakiś czas temu zakupiłem płytę MS-6747 ale bez maskownicy. Już całe ALLEGRO przeryłem i nic nie mogę znaleźć albo i nie potrafię. Tutaj też zapuściłem sondę ale tutaj jest jeszcze gorzej jak na ALLEGRO. Tam się chociaż zdarzają do innych płyt niż moja, tutaj nie mogę nic znaleźć. MOŻE MI KTOŚ POMÓC ALBO DORADZIĆ ? Pozdrawiam Marek

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

Witam Masz racje. Nr artykułu z ALLEGRO - 189284867 - to jest dokładnie maskownica, inaczej zwana zaślepką a także tylną blaszką. Służy do zamknięcia-zasłonięcia wszystkich dziur-otworów między portami z tyłu komputera. Sztuka polega na tym że prawie co drugi model płyty tego samego producenta ma już ją inną - nie wspominając o tym że taka maskownica od płyty ASUSA nie będzie pasowała do np.ABITA czy MSI. Na ALLEGRO jest parenaście rodzajów tych maskownic,ale często są to do starych typów lub "artystyczne dzieła" naszych twórców, do tych najbardziej tanich a popularnych.ALLEGRO mam raczej pod kontrolą - mówiąc o maskownicy - natomiast tutaj czuję się jak dzik który nie wie gdzie szukać rzołędzi.Pozdrawiam wszystkich i będę wdzięczny za pomoc. Marek
forumyabe
Użytkownik
Witaj, chyba juz wiem o co chodzi: numer artykulu 189284867 na allegro. Zapytaj sprzedawcy, moze ma jeszcze.
forumyabe
Użytkownik
napisz dokladnie co to jest ta maskownica i do czego. Ma to zwiazek z fotografia? Poszperam w ebay.de forumyabe.
no tutaj cos znalezc to graniczy z cudem,na allegro jest wszystko duzo lepiej upoządkowane-powinni coś z tym zrobic bo czuje sie tu jak na wysypisku!!!!!!!
Dzięki za te podpowiedzi ,ale dalej sobie nie radzę z tematem.I zaglądałem na podaną stronę i wyrzucałem hasło "maskownica do MSI-6747 INTEL 865PE" i nic.Na płytę z tym chipsetem i owszem ale nic więcej. Jeżeli Ktoś miałby jakiś bliższy namiar na tą maskownicę - to będę zobowiązany. Poza tym przy mojej znajomości języków nie jest to takie proste.
myradbay
Użytkownik
Widze, że ktos mnie wyprzedził z odpowiedzią. Dodam od siebie: jak czegoś szukasz to znajdziesz. W wyszukiwaniu zaawansowanym zaznacz "cały świat".
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay