kupno-sprzedaż

rpicassa
Użytkownik
Witam mam pytanie.. -odbyła się licytacja telefonu iPhone, moja wygrana. -aukcja zakończona,suma do zapłacenia 700 zł. -sprzedawca poinformował, że nie sprzeda iPhone za tą cenę mam zapłacić 1900 zł, albo aukcje anuluje i tel. wystawi ponownie... -jak zareagować? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

Internet, Ebay to dzungla i nie wystawiajac negatywa narazasz innych wedrowcow przez te dzungle na niebezpieczenstwo straty czasu a moze i pieniedzy podczas napotkanioa tego drapieznego sprzedawcy. Zero tolerancji dla nieuczciwych sprzedawcow na Ebay! Wystaw ten negatyw, niech ci sie chce, a idealy z rzedu tolerancji schowaj na powrot w przegrodke XX wieczna
rpicassa
Użytkownik
Witam. Dziękuję użytkownikowi eBay shaver_poland oraz DOK eBay za szczerą odpowiedz i informacje w sprawie problemu z użytkowniczką oraz zakończonej aukcji domniemanej sprzedaży telefonu iPhone. Postanowione: -nie wystąpię z roszczeniami do (...) i o nakaz sprzedaży. -w ramach tolerancji nie wystawię komentarza negatywnego użytkowniczce serwisu eBay. Pozdrawiam użytkowników eBay.
znalazłem tą aukcję co ja bym zrobiłbym na Twoim miejscu, nie płacił wogole, bo nie ma komentarzy, a jakbym płacił to tylko PayPal'em, a ten durny zapis z opisu aukcji, że płatność tylko przelewem to ona sobie może w buty wsadzić ponieważ nie chce sprzedać to jej strata, wystaw jej takiego czerwonego komentarza i jej kariera na ebay'u zakończy się, bo już nic nie sprzeda mając -1. A zwrotnego i tak nie dostaniesz, bo sprzedawcy wystawiają na ebay'u tylko same pozytywy 🙂 i żadne inne. A na przyszłość licytuj u bardziej doświadczonych sprzedawców i płać tylko i wyłącznie PayPal'em, bo tylko w tym przypadku jest szansa na odzyskanie ewentualnej kasy w razie zaginięcia lub nie wysłania paczki przez sprzedającego
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay