jak zapłacić w anglii

olowaty
Użytkownik
kupiłem ksiazke w angli próbowałem zarejestrować sie w paypal ale posiadam konto w pekao s.a. i te gady dały mi karte maestro która na odwrocie nie ma numeru (tam gdzienalezy sie podpisać). czy paypal wogle akceptuje karyt maestro? czy jest inny sposób zeby zapłacić? ile jest prowizji za płacenie paypal do anglii? może ktoś już to robił?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

lidaszp
Użytkownik
Jeśli chodzi o PayPal do UK, to mogę potwierdzić - nic nie kosztuje. Dokonywałem takich płatności parokrotnie. To, że nawet nie wiesz, kiedy sprzedający odbierze pieniądze, nie jest dla nas interesujące. Ważne, że massz od razu potwierdzenie, że płatność została dokonana. Jeśli są problemy z brakiem towaru po dokonaniu płatności, możesz zawsze zgłosić niedostarczenie przesyłki. Interwencja PayPal przynosi skutek - próbowałem. Najłatwiej dokonać przez opcję 'pay now' logując się na ebay.co.uk
Sa inne sposoby ktore mozesz zaproponowac sprzedawcy: http://www.eony.pl/platnosci.html
meryibra
Użytkownik
Paypal NIE AKCEPTUJE karty maestro - musisz mieć albo "regularną" kartę płatniczą (wypukłą), albo kartę do przelewów w internecie. Bank PKO na pewno ma w swojej ofercie takie karty Co do tego, co napisała PIA: 1) Paypal NIC nie kosztuje - pobiera prowizję od sprzedających, a nie od kupujących - chociaż niektórzy kupujący (głównie w Niemczech) życzą sobie zwrotu prowizji, którą pobiera od nich PP. 2) Przekaz pieniężny z Polski do innych krajów jest bardzo DROGI - prowizja wynosi zazwyczaj kilkadziesiąt złotych. Poczta Polska NIE przyjmuje przekazów pieniężnych do UK.
77pia
Użytkownik
PayPal ci bierze sobie 3%. Jak mozesz w swoim banku przelew za granice zrobic to lepiej przelewem. Potrzebujesz od sprzedawcy IBAN numer oraz BIC numer i to nic wiecej cie nie kosztuje. Te dwa sposoby sa dobre i pewne . W PAyPal nawet widzisz kiedy ten sprzedawca odbiera twoje pieniadze.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań