jak otrzymać zwrot pieniędzy

noor-ka
Użytkownik
W poniedziałek kupiłam buty na aukcji "kup teraz" i tego samego dnia dokonałam zapłaty przez PayPal. Dwa dni później otrzymałam informację, że "Quality control has informed me of a defect with the shoes we were sending you and they have been sent back to Puma". Zaproponowano mi wybór innego przedmiotu bądź zwrot pieniędzy. Ze zdziwieniem odebrałam tę wiadomość bo jak można wystawić na aukcji coś co nie przechodzi przez kontrolę - tzn nie sprawdzić tego przez wystawieniem na aukcję? Odpowiedź była następująca "We have a quality control department that inspects things before they leave our store. It certainly wasn't with intent to mislead anyone...just a human mistake." Rozumiem i nie rozumiem... :/ Otrzymałam zwrot pieniędzy gdyż sprzedający nie mógł mi zaoferować innej pary kupionych butów. Natychmiast otrzymałam informację mailowa o zwrocie kosztów. Jak teraz sprawić by znalazły się one na koncie? Bo w koncie PP jest informacja "typ: wpłata na kartę kredytową, status: zakończony" Na koncie ich nie mam, więc gdzie trafiły?
Pokaż cały temat
Też miałem taką sytuacje . Ja płaciłem karta kredytową przez przez Peypal. Pieniądze zwrócą ci między 5 a 30 dni. Ja otrzymałem zwrot w ciągu 5 dni dokładnie taką samą kwotę jaką wysłałem. Pozdrawiam. Peter.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań