inne dane osobowe sprzedawcy a inne podane do wpłaty na konto

jan_wro
Użytkownik
Witam Wygrałem aukcję...forma zapłaty przelew.Sprzedający przysłał mi numer konta ale na inne imie i nazwsko. Co zrobić?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

chinese honest website http://www.elertrade.com he is my old customer,and he will give you a satisfied answer.
nie musisz kryc oplat koncowych. Jest mozliwosc kompromisu. Wystap do Ebay o wycofanie sie z aukcji za obopolna zgoda lub, lepiej, moze popros sprzedawce aby to zrobil (to oszczedzi mu element zaskoczenia i pozwoli na rozwazenie inych opcji jak np. uzycie oferty drugiej szansy.) Ebay napisze do sprzedawcy i jesli on sie zgodzi to transakcja miedzy wami zostanie anulowana. Sprzedawca uzyska prawo do ponownego, (darmowego jesli sie sprzeda) wystawienia i oplaty koncowe zostana anulowane. Wciaz bedziecie sobie mogli wystawic komentarze.
jan_wro
Użytkownik
Dzięki za pomoc.....na dodatek sprzedajacy chce prawie 50% (150 Euro)wylicytowanej ceny za pakowanie i przesyłkę do Polski.Wolę dostać negatywa....a może uda mi się z nim dogadać i pokryję koszty licytacji w ebay.Może ktoś wie jakie są opłaty w ebay za licytacje,końcowa cena 350 euro. Wielkieee dzięki za pomoc!!!!
adk.tvp
Użytkownik
Witam Sprawdź dane na eBay-u tam powinieneś uzyskać nr telefonu, zadzwoń i upewnij się, jak nr telefonu okaże się fałszywy to radzę Tobie odpuścić. Ja mam też dwa adresy, ale namiary kontaktowe są takie same, sprawdź to u Twojego sprzedawcy. Pozdrawiam adk.tvp
radzilbym napisac do niego przez Ebay aby potwierdzic dane do przelewu i wyeliminowac mozliwosc ze ktos sie podszywa. Zapytaj tez o te kola i mozesz zapytac dlaczego sprzedaje; moze sklamac ale moze nie i da ci to lepszy obraz sytuacji. Zakup nie podlega ubezpieczeniu Ebay a sprzedawca ma maly dorobek i dla mnie to bylyby dwa minusy ale rower warty moze ryzyka.... Zreszta jest wiecej chetnych (zawsze tgo razniej) i opinie ma dobre. Twoja decyzja...
jan_wro
Użytkownik
aukcja 250210671728 Na dodatek jak zaczynałem licytację to rower był na kołach 26" a teraz jest na 28" Info o numerze konta dostałem na email....są one bezpośrednio od niego....to znaczy,nie przez serwis ebay. Dzieki za zainteresowanie.
Przelew to wieksze ryzyko pozatym ktos moze sie podszywac pod sprzedawce. Jak otrzymales wiadomosc z danymi do przelewu? zapytaj sprzedawce przez Ebay ze strony aukcyjnej. Podaj numer aukcji jesli mozesz. to zobaczymy
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań