eKARTA w PAYPAL - TAK, w eBAY -NIE

Witam mam zapewne banalny problem ale nie dla mnie Dostalem juz eKARTE z mbanku W PAYPAL bez zadnego problemu poszla autoryzacja, natomiast nie przyjmuje mi jej w eBAY, wyskakuje mi tylko ;zaloz konto sprzedajacego; - jak ja chce kupywac a nie sprzedawac ;-) w czym tkwi problem ???????????

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (11)

Odpowiedzi (11)

Natalja1 #$&?!

trzeba podacc karte aby zweryfikowac sie. Mimi ze chcesz kupowac wciaz trzeba podac numer. Niefortunnie wiadomosc mowi tylko o sprzedazy ale chodzi rowniez o kupowanie. Kiedys tylko sprzedajacy musieli podawac karte ale, po prostu, reguly sie zmienily a wiadomosc jeszcze nie. Zaluz to konto sprzedajacego = podaj im karte (tylko w celu weryfikacji) i nie bedzie problemow w 99%.
nie nie nie, chwilka, eKarte z Mbanku ,tą zdelfinkiem, otrzymałem właśnie do robienia zakupów prze internet (w tym do korzystania z usługi PayPal) . byłem w siedzibie mbanku ,tam im tłumaczyłem ,że chce na ebay'u kupować przez PayPal i polecili mi tą eKarte. teraz czekam jeszcze na jakies piny i bóg wie co jeszcze i może jak je otrzymam to ogarnę co dalej mam z tym zrobić.szkoda tylko ,że to tak długo trwa, moglliby się bardziej starać dla swoich klientów. nic to , poczekamy zobaczymy
lukweg
Użytkownik
delfinek wam nic nie da, trzeba zamowic eKarte, jest to karta prepaidowa do platnosci w internecie.
hej witam, no właśnie , ja też mam eKarte z Mbanku (z delfinem) i nie moge założyć konta PayPal gdyż nie moge znaleźć numeru weryfikacji karty. ten numer powinien byc na odwrocie ,a nie ma go tam !!! o co wogóle biega????
mj23pl
Użytkownik
ja mam ekarte mBanku z delfinem i nie mogę dodać karty do paypala. czy wy też macie taką kartę??czy to jest potrzebna wirtualna ekart mBanku??
anwoy4
Użytkownik
Witam ja natomiast mam zweryfikowane konto w PayPal ale problem wygląda identycznie jak wyżej. W PayPal eKarta mBanku jest a jak chcę coś kupić na ebay to karty nie ma.
Witam. Wydaje mi sie ze nie jestes zweryfikowanym uzytkowniekiem PayPal. Na Twoim koncie bankowym pojawi sie kod weryfikacji. Traba go wpisac na PayPal io stajesz sie uzytkownikiem zweryfikowanym. Niezweryfikowany uzytkownik moze placic tylko do 100USD w sumie. Kod pojawi sie wyciagu bankowym. Sluzy to do potwierdzenia tozsamosci. Po weryfikacji oddaja Ci zatrzymane pieniadze. Ja przez to przeszedlem kiedy jeszcze nie bylo polskiej wersji PayPal. Pozdr. Grzesiek
brylskim
Użytkownik
Założyłem konto sprzedającego i nic nie pomogło, gdy próbuje licytować pojawia się napis To help protect your eBay account, we limit the amount of items that can be bought or sold by a single account at one time. You can increase the activity limits on your account by taking one or more of the following actions: Verify using a Credit Card Process is immediate and your card will not be charged.Important: only available for Visa Credit and Mastercard. To dziwne, ale na niektórych aukcjach mogę licytować a na innych nie. Podczas weryfikacji mojego kąta na PayPal z mojej karty zostało pobrane 6,50zł a pużniej jeszcze 2zł być może podczas próby z ebay.pl ale nadal są problemy z składaniem ofert. Niech ktoś pomoże, ponieważ już tracę nadzieję.
Najprostsze rozwiazanie: zaluz konto sprzedajacego. W obecnych warunkach gdzie jest wymagana weryfikacja zarowno sprzedajacego jak i kupujacego nie ma to zadnego znaczenia i nie wiaze sie to z zadnymi kosztami. Brzmienie wiadomosci powinno byc "zaluz konto"...
brylskim
Użytkownik
Również proszę o odpowiedz, ponieważ mam dokładnie ten sam problem.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań