dostępność aukcji

annwlo
Użytkownik
Witam serdecznie !!! jako że jestem całkiem nowym "ebay'owcem ( czekam na pełną weryfikację)- grzebię po serwisie ale nie zawsze znajduję odpowiedzi dlatego proszę o kilka podpowiedzi bardziej doświadczonych , - czy wystawiając aukcję w ebay ( mieszkam w Zawierciu) jest ona widoczna tylko w polskim ebay czy za granicą też a jeśli tak to czy konieczne jest dodatkowo umieszczenie opisu np w języku angielskim , -czy wystawienie aukcji w innym kraju niż Polska jest odpłatne ? to narazie tyle , kiedy zacznę coś sprzedawać pewno pytania się rozmożą , liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

annwlo
Użytkownik
dzięki wielkie przeogromne , a pytania pewno będą tym bardziej że jestem leciwą użytkowniczką kompa i internetu i działam na tym sprzęcie metodą prób i błędów , każda wskazówka jest cenna i dzięki serdeczne za gotowość do pomocy pozdrowionka serdeczne Ania
Witamy na najwiekszym targowisaku Swiata. Twoja aukcja wystawiona na polskim Ebay moze byc widoczna jak najbardziej na wszystich portalach Ebay na calym Swiecie. Musi byc spelniony jeden warunek: potencjalny gosc twojej aukcji musi zaznaczyc opcje "szukaj na calym swiecie" czego malo kto czyni. Dlatego aby cos sprzedawac efektywnie potencjalnym odbiorcom w danym kraju nalezy wystawic te aukcje w tym kraju i placic za wystawienie wg. ich cennika. Wowczas oczywiscie nalezy wystawic opis w ich jezyku. Uzywanie wersji opisu aukcji w innych jezykach jest dobrym pomyslem bez wzgledu na to gdzie aukcje wystawiasz poniewaz nigdy niw wiesz kto moze na nia zawitac. Ewentualnych tlumaczen krotkich tekstow mozna dokonac tutaj: http://forums.ebay.pl/forum.jspa?forumID=600000009 Czekamy na dalsze, konkretne pytania...
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań