co zrobić, gdy przesyłka dotarła kompletnie zniszczona

Witam, mam trochę inny problem, otóż otrzymałam przedmiot aukcji, wysłany zwykłym listem, na którym widnieje opłata : 2,51 funta. Za wysyłkę zapłaciłam 5 funtów i nie byłoby żadnego problemu, gdyby nie to, że sprzedający tak zapakował przedmiot, że dotarł do mnie rozbity w drobny mak. Nie pierwszy raz kupuję taki przedmiot w formie wysyłkowej i zawsze był tak zapakowany, że docierał bezpiecznie a tu sprzedający włożył "perfumy" to zwykłej bąbelkowej koperty bez dodatkowego owinięcia. Wydaje mi się, że koszt wysyłki, który uiściłam był wystarczający na dodatkowe zabezpieczenie przedmiotu - proszę o radę co zrobić z tym fantem. Poczta nie może zwrócic przesyłki nadawcy, bo listy zwykłe nie są rejestrowane. Mój angielski jest niestety mizerny i nie wiem jak nakreślić cała sytuacje sprzedawcy totalna porazka poradzćie co robic

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

oki, dzieki. Jak wróce do domu, bo narazie jestem wpracy, pozdrawiam MM
napisz do mnie na maila lub zadzwoń - pomogę Tobie (dane na stronie "o mnie")
Tak płaciłam przez palpay
witaj mm płaciłaś poprzez paypal ?
napisz do sprzedawcy po Polsku i zamiesc na forum "tumaczenia" pozostaje ci bowiem tylko odwolac sie do uczciwosci sprzedwcy. Listem nie mozna takich rzeczy wysylac bo listy sa zginane przez maszyny miedzy cylindrami i z duza szybkoscia wystrzeliwane na sortowni. Cokolwiek sztywnego wewnatrz jest miazdzone, lamane lub wyrywane z koperty. Sprzedawca powinien o tym wiedziec...
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań