cisza sprzedającego

shin-ski
Użytkownik
witam. Dokonałem zakupu przez eBay. Jednak sprzedajacy, mimo, że wcześniej byl z nim kontakt, po zakończeniu aukcji nie odzywa sie. Mija dopiero 2 dzień, ale jak dotąd brak reakcji na moje emaile, a ze stron eBay nie można w ogole skontaktować się z nim, maile wysłane w ten sposób nie dochodzą. Co mam robić? Czekać? Wszystko wskazuje na to, że sprzedawca zniknął. Dzięki za odp.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

fokil
Użytkownik
Niestety, widać że poprzednik nie ma doświadczenia z eBay.pl a jedynie z e-bayem z innych krajów. EBay w Polsce jak na razie to olbrzymia amatorka. Ani sprzedający nie dostaje żadnych istotnnych informacji o kupującym poza nazwiskiem i e-mailem (ani adresu, ani nr telefonu), ani kupujący o sprzedającym. Więc jeśli nie dostanie tego od ciebie to ci nawet nie może nic wysłać jeśliby chciał, bo nie zna adresu. To, że w ogóle dochodzi do jakichś transakcji dowodzi wyłącznie dobraj woli i wzajemnego zaufania Polaków, bo ze strony e-Baya nie ma żadnego zabezpieczenia/pomocy. Jedyne co można robić to właśnie bombardować takiego delikwenta mailami, może odpowie. Jedyne co możesz zrobić to, jeśli nie odpowie, wystawić mu negatywny komentarz, ale musisz się liczyć, że może zrewanżować się tym samym.
lub jesli wiesz jak zaplacic - zaplac. Wielu sprzedawcow nie odpowiada na emaile. Polegaja na emailach z Ebay. Dobrze ze znajda czas na wystawienie opinii (wiekszosc znajduje).
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay