brak kontaktu z kupujacym, brak mozliwosci otrzymania zaplaty

box_shape
Użytkownik
Witam wszytkich. Dopiero zaczalem swoja przygode z eBayem i juz pierwsza wpadka 😞 Koles ktory wygral licytacje na wystawiony przeze mnie przedmiot kompletnie olal sprawe. nie odpowiada na maile , na wezwania do zaplaty.wyslalem mu nawet maila z prywatnej skrzynki i dostalem informacje ze cos nie tak jest z jego mailem. generalnie nie mam innego kontaktu z ta osoba i nie sadze zeby do niego doszlo. kilku licytujacych bylo w stanie kupic moj przedmiot od reki. i teraz pytanie. po przeanalizowaniu Pomocy na ebayu wg wsztkich zasad powinienem teraz rozpoczac egzekucje zaplaty (seria maili etc). jestem pewien ze to nie odniesie skutku. Czy jest mozliwosc pezposredniego przejscia do opcji sprzedazy drugiej szansy. mam na mysli konkretnych licytujacych i zerwania i tak niedoszlego kontaktu ze zwyciezca licytacji? bardzo zalezy mi na czasie. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie. Dodam jeszcze ze podczas licytacji ten dziwny jegomosc przebijal kilkakrotnie samego siebie (????)...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

box_shape
Użytkownik
dobra...wyslalem :) zobaczymy co z tego bedzie....jesli nic nie wyjdzie to wiecej nawet nie otworze strony ebay ;) pozdrawiam
box_shape
Użytkownik
hmmm...ok...sprobuje wiec.
Nie musisz czekac na wynik zgloszenia. Mozesz wyslac second chance offer natychmiast po zakonczeniu aukcji.
box_shape
Użytkownik
tak, sprawdzilem to. musze jednak najpierw zglosic to jako unpaid item. a moge to uczynic dopiero po 24 ;). widze okienko second chance offer wiec powinno wszystko grac. jak nie zadziala to dam znac ;) wielkie dzieki
Czy zajrzales tam? "Zaloguj sie an Ebay i idz na strone tej aukcji. W lewej gornej cwiartce strony na niebiesko (chyba) jest opcja dania drugiej szansy."
box_shape
Użytkownik
no wlanie o tym myslalem ale dowiedzialem sie ze po zgloszeniu musze odczekac okolo 8 dni a to mi zupelnie nie odpowiada. chcialbym po zgloszeniu odrazu przejsc do kontaktu z innym klientem...ma nadziej ze jest to mozliwe...dzieki za podpowiedz. jesli ktos jeszcze ma sugestie to bardzo prosze :) pozdrawiam
Zglos go do Ebay przez "nie placacy kupujacy (non paying bidder) czy jakos tak i wystaw ponownie lub zaproponuj poprzedniemu oferentowi. Zaloguj sie an Ebay i idz na swoja strone tej aukcji . W lewym gornej cwiartce strony na niebiesko (chyba) jest opcja dania drugiej szansy. Jesli sie sprzeda drugim razem to anuluja ci oplate za wystawienie (nie za promocje). Tu byla mowa o drugiej szansie: http://answercenter.ebay.pl/thread.jspa?threadID=1000000668&tstart=3&mod=1187872873897
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań